Η καθηγήτρια που έγινε μοντέλο στα 63 από μια παρεξήγηση! | 0 bovary.gr
Η καθηγήτρια που έγινε μοντέλο στα 63 από μια παρεξήγηση! | 0 bovary.gr
FASHION ICON

Η καθηγήτρια που έγινε μοντέλο στα 63 από μια παρεξήγηση!


Αν έψαχνε κανείς το μυστικό της επιτυχίας των ανθρώπων που καταφέρνουν να κάνουν τους επαγγελματικούς τους στόχους πραγματικότητα, τότε πιθανότατα να κατέληγε στο τρίπτυχο «επιμονή, υπομονή και τύχη».

Γιατί, ακόμα κι αν δυσκολεύεστε να πιστέψετε στο τελευταίο αυτό «συστατικό», η τύχη παίζει συχνά καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων και έχει αποδείξει, ότι ευνοεί όχι μόνο τους ισχυρούς, αλλά κι εκείνους που το σύμπαν κάτι τους χρωστάει.

Θυμηθείτε για παράδειγμα, τη Σαρλίζ Θερόν που την ανακάλυψε ένας ατζέντης μέσα σε τράπεζα μόλις στα 19 της χρόνια κι έκτοτε, κατάφερε να κάνει μια καριέρα στον κινηματογράφο γεμάτη δόξα και χρήματα ή την Τζένιφερ Λόρενς, που το 2004 είχε την τύχη με το μέρος της, όταν περπατούσε αμέριμνη σε μια πλατεία του Μανχάταν κι ένας ατζέντης της ζήτησε να τη βγάλει μερικές φωτογραφίες, για να ακολουθήσει η πρόταση για δοκιμαστικό σε ρόλο.

Κάτι τέτοιο, συνέβη και με την Λάιν Σλάτερ, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Φόρντχαμ, που δεν είχε ιδέα πως η ζωή της επρόκειτο να αλλάξει για πάντα, όταν βγήκε για φαγητό έξω από το Lincoln Center, την περίοδο της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Η μόνη διαφορά; Οτι το συγκεκριμένο ταλέντο δεν ήταν στο άνθος της ηλικίας του, αντιθέτως η Λάιν είναι 63 ετών και περήφανη για την ηλικία της!

Το πολύ ιδιαίτερο και εκκεντρικό στιλ και γούστο της κατάφερε εκείνη τη μέρα να κερδίσει το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, αλλά και των φωτογράφων, οι οποίοι την μπέρδεψαν με μοντέλο και άρχισαν να την ρωτούν για το ύφος της.

Αυτή η «παρεξήγηση» ήταν αρκετή για να γίνει η ίδια «fashion icon κατά τύχη» και να δημιουργήσει το δικό της μπλογκ λίγο αργότερα, στο οποίο έδωσε το όνομα «Accidental Icon».

Η 63χρονη έκανε έτσι τη δική της αρχή στη βιομηχανία της μόδας και κατάφερε να υπογράψει συμβόλαια με μεγάλους οίκους μόδας, χάρη στην εικόνα που λανσάρει: δεν είναι ένα τυπικό μοντέλο όπως αυτά των οίκων υψηλής ραπτικής, αλλά απόλυτο role model, με απίστευτη γοητεία.

Με τον τρόπο της καταγγέλλει τις ηλικιακές διακρίσεις, τόσο στη βιομηχανία της μόδας, όσο και στην καθημερινή ζωή και δηλώνει, ότι πιστεύει πως αν είσαι άνετος με αυτό που φοράς, ανεξάρτητα με το πόσο χρονών είσαι, και το υποστηρίζεις, θα δείχνεις μια χαρά.

Εχει υπογράψει συμβόλαιο με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων Elite London και έχει πάρει μέρος σε καμπάνιες εταιρειών!