Ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino
Alessandro Michele
28|03|2024 16:11
SHARE
ALESSANDRO MICHELE

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino


Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino.

Διαδέχεται τον Pierpaolo Piccioli, ο οποίος αποχώρησε από το brand την Παρασκευή μετά από 25 χρόνια. Ο Michele εγκατέλειψε τον ρόλο του ως δημιουργικός διευθυντής του Gucci τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Michele, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση, θα βρίσκεται στο νέο του πόστο από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η πρώτη του συλλογή θα είναι για την άνοιξη του 2025.

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino

Ο Alessandro Michele εντάχθηκε στο στούντιο σχεδιασμού της Gucci το 2002, μετά από ένα πέρασμα από τη θέση του σχεδιαστή αξεσουάρ στη Fendi. Το 2011 διορίστηκε «συνεργάτης» της τότε δημιουργικής διευθύντριας Frida Giannini, ενώ το 2014 ανέλαβε την πρόσθετη ευθύνη του δημιουργικού διευθυντή της Richard Ginori, του brand πορσελάνης που εξαγοράστηκε από την Gucci το 2013. Ο Michele διορίστηκε επίσημα στον κορυφαίο δημιουργικό ρόλο της Gucci τον Ιανουάριο του 2015, δύο ημέρες αφότου υποκλίθηκε για πρώτη φορά στο τέλος της ανδρικής επίδειξης του κορυφαίου οίκου για το φθινόπωρο του 2015, μια πρόταση από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Marco Bizzarri.

Με αυτό το πρωτοποριακό σόου ανακάλυψε εκ νέου τον Gucci με μια εντελώς νέα, ιδιόρρυθμη και ανδρόγυνη αισθητική.

Η τελευταία αμιγώς μαύρη συλλογή του Piccioli για το φθινόπωρο του 2024 που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού ήταν το κύκνειο άσμα του για το brand. Τη Δευτέρα, ο οίκος Valentino δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις εβδομάδες ανδρικής ένδυσης και υψηλής ραπτικής του Ιουνίου, οι οποίες παρουσιάζονται συνήθως στο Παρίσι.

Ο Piccioli ορίστηκε μοναδικός δημιουργικός διευθυντής του Valentino τον Ιούλιο του 2016, μετά την αποχώρηση της Chiuri για να ενταχθεί στον Dior.

«Είναι μια απίστευτη τιμή», δήλωσε ο Michele για τον διορισμό του σε σημερινή δήλωσή του. Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι την απέραντη χαρά και την τεράστια ευθύνη να ενταχθώ σε έναν Maison de Couture που έχει χαραγμένη τη λέξη "ομορφιά" σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από διακριτική κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

Εν μέρει, ο νέος ρόλος του Michele θα τον επανασυνδέσει με τον όμιλο Kering, στον οποίο ανήκει η Gucci. Η Valentino αποκτήθηκε έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο Mayhoola το 2012. Πέρυσι, η Mayhoola πούλησε το 30% του μεριδίου του οίκου στην Kering έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια συμφωνία που φέρεται να επιτρέπει στην Kering να αποκτήσει το υπόλοιπο της μάρκας μέχρι το 2028, ενώ παράλληλα επιτρέπει στην Mayhoola να αποκτήσει μερίδιο στην Kering.

Εάν ο Michele αποδειχθεί τόσο μεταμορφωτικός για τον Valentino όσο ήταν για τον Gucci, αυτή η ευκαιρία θα φανεί ιδιαίτερα ελκυστική και για τις δύο πλευρές.

SHARE