Alveare κοσμήματα
Courtesy Alveare
04|11|2021 13:55
SHARE
ALVEARE

Alveare: Το νέο brand κοσμημάτων με την υπογραφή της Ντίνας Χαρχαρού


Η υψηλή τέχνη του κοσμήματος συναντά την ασυναγώνιστη και ευφυή δημιουργικότητα της φύσης στη συλλογή κοσμημάτων του νέου brand Alveare με την υπογραφή της ανερχόμενης jewelry designer Ντίνας Χαρχαρού.

Φυσικές οργανικές φόρμες και αρχιτεκτονικές γραμμές μεταμορφώνονται σε πολύτιμα κομψοτεχνήματα από ευγενή μέταλλα και πολύτιμους λίθους, με στόχο να αναδείξουν την εσωτερική λάμψη κάθε γυναίκας και να μετατραπούν σε σύμβολα μοναδικής συναισθηματικής αξίας που περνούν από γενιά σε γενιά.

Η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της Alveare αποτελείται από τρεις σειρές αλλά και limited edition δημιουργίες που διατίθεται κατόπιν παραγγελίας, πολύτιμα έργα τέχνης από χρυσό 14Κ και εξαιρετικής κοπής πολύτιμους λίθους όπως διαμάντια, ζαφείρια, σμαράγδια και ρουμπίνια.

HONEYCOMBS

Η ναυαρχίδα της συλλογής είναι εμπνευσμένη από τα αριστουργηματικά σχήματα της κηρήθρας, τα εξαγωνικά κελιά σε σειρά που κατασκευάζουν οι μέλισσες στο εσωτερικό της κυψέλης. Η ζεστασιά του κίτρινου χρυσού και εκτυφλωτική λάμψη των λευκών διαμαντιών αποδίδουν ιδανικά την αρχική πηγή έμπνευσης.

Courtesy Alveare

ASTRUM

Η σειρά Astrum αποτελείται από φίνα, λεπτεπίλεπτα σχέδια εμπνευσμένα από τα αστέρια που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό. Ένας πολύχρωμος αστερισμός που επιστρατεύει διαφορετικών ειδών πολύτιμους λίθους -λευκά διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια- «δεμένους» σε ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Courtesy Alveare
Courtesy Alveare

CURVES & EDGES

To «καθημερινό κόσμημα» βρίσκει τον τέλειο εκφραστή του στην πιο καθαρή, γεωμετρική σειρά του brand, με σχέδια minimal αισθητικής και πολύχρωμους λίθους. Best seller της συλλογής και απόλυτο fashion staple: τα hoop earrings σε τρία διαφορετικά μεγέθη και αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών. Απόλυτα πεπεισμένη ότι υπάρχει μια βαθιά σύνδεση ανάμεσα στο κόσμημα και στη γυναίκα που το φοράει, μια σχέση που κρατάει χρόνια και αποκτά προσωπικούς συμβολισμούς, η Ντίνα Χαρχαρού προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει αυτή τη σύνδεση μέσω της ενέργειας που φέρει κάθε πολύτιμη πέτρα -κάθε λίθος άλλωστε είναι απόλυτα μοναδικός και κάθε χρώμα αφηγείται και μια διαφορετική ιστορία. Ακριβώς γι’ αυτό η σχεδιάστρια του brand σχεδιάζει κοσμήματα έργα-τέχνης που μπορούν να φορεθούν καθημερινά, χαρίζοντας στις δημιουργίες της δυναμισμό, φινέτσα αλλά και νεανικό χαρακτήρα.

Courtesy Alveare
Courtesy Alveare

Σχετικά με την ALVEARE

Μια ιστορία πολυτέλειας και χειροποίητης δεξιοτεχνίας που ξεκίνησε από το θαυμασμό της δημιουργού -από την παιδική της ακόμα ηλικία- για έναν από τους πλέον αφανείς και ακούραστους καλλιτέχνες του φυσικού κόσμου: τις μέλισσες. Παρακολουθώντας στενά τη συστηματική, λεπτομερή δουλειά των μελισσών μέρα με τη μέρα, για να δομήσουν την τέλεια οργανωμένη κοινωνία τους, η Ντίνα Χαρχαρού άντλησε έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης signature συλλογής που ονόμασε Honeycombs (κηρήθρα). «Με εμπνέουν αφάνταστα η ομορφιά και η δύναμη της φύσης. Για μένα, η φύση αποτελεί τον σπουδαιότερο καλλιτέχνη αλλά και μια πανανθρώπινη κοινή γλώσσα, που όλοι αντιλαμβανόμαστε και όλοι μπορούμε να «μιλήσουμε». Η ομορφιά των πολύτιμων λίθων αλλά και οι συμβολικές τους ιδιότητες με εμπνέουν για να δημιουργήσω κοσμήματα που αντανακλούν όχι μόνο τη λάμψη τους αλλά και την προσωπικότητα της κάθε πέτρας», δηλώνει η δημιουργός.

Courtesy Alveare
Courtesy Alveare

Επιλέγοντας τη λατινική λέξη «Alveare» για την ονομασία του προσωπικού της brand κοσμημάτων, που στα ελληνικά σημαίνει «κυψέλη», η Ντίνα Χαρχαρού εξιστορεί το μέγεθος της σκληρής δουλειάς αλλά και της συλλογικής συνεργασίας που προϋποθέτει η δημιουργία ενός όμορφου έργου, είτε πρόκειται για ένα υλικό αντικείμενο είτε ένα άυλο αποτέλεσμα. Μεσολαβούν πολλά στάδια παραγωγής από τη σύλληψη μια ιδέας μέχρι την υλοποίηση ενός κοσμήματος, πολλές «επίμονες μέλισσες» που μέσω μιας τέλειας ενορχηστρωμένης διαδικασίας συντελούν στο τελικό αποτέλεσμα.

SHARE