Φωτογραφία: instagram / @tsunaina

Unconventional Beauty: 3 μοντέλα που «σπάνε» τα πρότυπα ομορφιάς

Διαχρονικά, ο κόσμος του μόντελινγκ έχει υπάρξει αρνητικά διακείμενος απέναντι στο διαφορετικό.

Εδώ και δεκαετίες, το αρχέτυπο της Ευρωπαίας καλλονής -ψηλόλιγνης, ξανθιάς, γαλονομάτας- πρωταγωνιστεί στη σαρωτική πλειοψηφία των διαφημιστικών billboards, στα εξώφυλλα των διασημότερων περιοδικών και τις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

Σήμερα ωστόσο, εν μέσω μίας περιόδου έντονης κοινωνικής ζύμωσης, διαπιστώνεται μία παγκόσμια τάση αμφισβήτησης παγιωμένων πρακτικών και επιβλαβών αντιλήψεων γύρω από το γυναικείο σώμα. Η νέα γενιά πιστώνει στη βιομηχανία της μόδας την προώθηση περιοριστικών προτύπων ομορφιάς, επιδεικνύοντας ολοένα και λιγότερη ανοχή στην κυριαρχία της «one size» ομορφιάς και την κατίσχυση του αψεγάδιαστου.

Νεαρές κοπέλες φέρνουν το body positivity στο προσκήνιο, αναζητώντας αρετουσάριστες εικόνες, μικρά και μεγάλα κορμιά με όμορφες «ατέλειες», ραγάδες, και δίπλες -αληθινές γυναίκες με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν. Κατά συνέπεια, προκειμένου να μείνουν relevant, οι διάσημοι οίκοι και τα μεγάλα περιοδικά μόδας καλούνται να ανταποκριθούν στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο μίας πιο συμπεριληπτικής προσέγγισης που στοχεύει στην εκπροσώπηση διαφορετικών προτύπων ομορφιάς, δημιουργείται σιγά σιγά χώρος και για το λεγόμενο «unconvential beauty», την ομορφιά που ξεφεύγει από τις νόρμες και τα καθιερωμένα στερεότυπα.

Με την πρόθεση να αγκαλιάσουμε την ανερχόμενη αυτή τάση συμπεριληπτικότητας και να αποτίνουμε φόρο τιμής στην αντισυμβατική ομορφιά, συγκεντρώσαμε 3 μοντέλα στο instagram που ενσαρκώνουν την γοητεία του «unconventional beauty».

3 μοντέλα-σύμβολα αντισυμβατικής ομορφιάς:

@tsunaina

@orientalismanbitch

@skyestandley