Γαλλίδα μοντέλο με γκρίζα μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @armelleperves
ARMELLE PERVES

Η Γαλλίδα μοντέλο που στα 51 σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά της


Μια Γαλλίδα μοντέλο σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά της στα 51 και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ στη ζωή της.

Ευτυχώς, παρά τα όσα ταμπού επιμένουν να κυριαρχούν στον χώρο της μόδας, και στην κοινωνία στο σύνολό της, διανύουμε την εποχή όπου τα πρότυπα ομορφιάς, αργά μεν, αλλά σταδιακά αλλάζουν. Πέρα από τους διάφορους σωματότυπους που απέκτησαν επιτέλους βήμα στον χώρο του μόντελινγκ, το φράγμα της ηλικίας πλέον έχει σπάσει και μοντέλα 20, 40 και 50 ετών συνυπάρχουν σε πασαρέλες και καμπάνιες μόδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει μια καριέρα στην πασαρέλα να έχει ημερομηνία λήξης.

Χαρκακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πανέμορφη Armelle Perves, 54 ετών σήμερα, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται «silver model», δηλαδή μοντέλο με ασημένια μαλλιά. Η ίδια εργαζόταν στον χώρο του μόντελινγκ πριν ασπρίσουν τα μαλλιά της και αποδεικνύει ότι, αντί να «σαμποτάρει» την καριέρα της, η γκρίζα κώμη της την κάνει να ξεχωρίζει και της δίνει επιπλέον πόντους γοητείας στην εμφάνισή της.

Μάλιστα, πέρα από το γεγονός ότι δεν βαφεί πια τα μαλλιά της, η Γαλλίδα αποφάσισε να τα αφήσει μακριά, «σπάζοντας» έναν ακόμα μύθο που θέλει τα λευκά μαλλιά να φαίνονται καλύτερα κοντά.

Τα μαλλιά της άρχισαν να γκριζάρουν λίγο πριν μπει στα 30. Από τότε και για πάνω από 20 χρόνια τα έβαφε.

Ωστόσο στα 51, σκέφτηκε ότι, τα αναχρονιστικά beauty standards δεν πρέπει να ορίζουν την εικόνα μας. Όπότε αποφάσισε να μην τα καμουφλάρει ξανά, αλλά να τα κάνει κομμάτι του εαυτού της. Σήμερα, στα 54 της χρόνια και με χιλιάδες followers στο Instagram, τα υπέροχα, λευκά μαλλιά της είναι το ατού της.

«Αγκάλιασα τα λευκά μαλλιά μου ως ένα βήμα εσωτερικού ανασχηματισμού, για να δεχτώ την αλλαγή. Σοβαρά. Δεν υποχώρησα στην κοινωνική πίεση και δεν το μετανιώνω» αναφέρει η ίδια και προσθέτει «Όλους εκείνους που βρίσκονται στη διαδικασία της αλλαγής και αμφιβάλλουν ότι πράττουν σωστά, τους ενθαρρύνω έντονα να συνεχίσουν. Επίσης, ενθαρρύνουν και όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τη μετάβαση στα λευκά».

Όπως αναφέρει η ίδια στο Instagram, δεν άλλαξε τίποτα στην καθημερινότητά της, από την ημέρα που αποφάσισε να μην ξαναβάψει τα μαλλιά της. Ίσως άρχισε να φροντίζει περισσότερο το δέρμα της και να φοράει λίγο περισσότερο μακιγιάζ. Ωστόσο, η Armelle έχει μια πολύ φυσική εμφάνιση και αγαπά τη natural ομορφιά.

SHARE