βιβλία και αξεσουάρ του οίκου Alaïa
Φωτογραφία: Instagram/@pietermulier
05|12|2023 13:15
SHARE
RARE BOOKS

Ο οίκος Alaïa συνεργάζεται με την Rare Books Paris για μια συλλογή σπάνιων βιβλίων


Τι σχέση έχει ο οίκος Alaïa με το «κλειστό» βιβλιοπωλείο σπάνιων εκδόσεων Rare books Paris;

Ο εμβληματικός σχεδιαστής Azzedine Alaïa λάτρευε το διάβασμα και ήταν φανατικός αναγνώστης της ποίησης. Στη συλλογή του βρίσκονταν βιβλία του Ρεμπώ και του Μαλαρμέ, αλλά και οι επιστολές του Μπαλζάκ και του Ναπολέοντα.

Το πάθος του Alaïa για την ανάγνωση μοιράζεται και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Pieter Mulier, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με το βιβλιοπωλείο Rare Books Paris για μία συλλογή εξαιρετικά σπάνιων τίτλων που θα επιμεληθεί ο ίδιος και θα είναι διαθέσιμη στις δύο μπουτίκ του οίκου, στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Στεγασμένο σε μια ιδιωτική κατοικία στην αριστερή όχθη του Παρισιού, το Rare Books -όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του- πουλάει τόμους περιορισμένης έκδοσης αλλά και εξαντλημένα βιβλία και λευκώματα.

Η συλλογή περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο συλλεκτικούς τόμους της μόδας και της τέχνης, που θα ενθουσιάσουν τους συλλέκτες και τους λάτρεις της ιστορίας της μόδας.

Επιπλέον, ο Mulier σχεδίασε αποκλειστικά για τη συνεργασία αυτή μια σειρά από κομψούς δερμάτινους σελιδοδείκτες σε διαφορετικά χρώματα, ενώ τα βιβλία καλύπτουν προστατευτικές θήκες για τη σκόνη με μαύρα πουά.

Ο Βέλγος σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη δική του αγάπη για τα βιβλία όταν επιμελήθηκε την επιλογή. 'Ένα από τα αντικείμενα που κατέχω και αγαπώ περισσότερο είναι ένα βιβλίο για τον Le Corbusier που ανήκε στον παππού μου', λέει. 'Τα βιβλία οδηγούν στην ομορφιά. Είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας και η πιο πολύτιμη κληρονομιά μας".

SHARE