Φωτογραφία: instagram
Φωτογραφία: instagram
21|08|2023 07:00
SHARE
DENTRO

Η ανερχόμενη designer που φτιάχνει inside-out τσάντες από δέρμα -Κομψές και edgy, σαν γλυπτά


H σχεδιάστρια Isa Kauffman από τη Βραζιλία δημιουργεί τσάντες «από μέσα προς τα έξω», αποτίνοντας τιμή στην αναρχία του ριζοσπαστικού design.

«Έφτιαχνα γλυπτά από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι» αποκάλυψε η νεαρή σχεδιάστρια στο Another Mag, εξηγώντας την προσέγγιση της στον στον σχεδιασμό. Για την ίδια, μία τσάντα μπορεί να είναι ένα χρηστικό, καθημερινό αντικείμενο και ταυτόχρονα ένα περίτεχνο γλυπτό έργο το οποίο μπορεί να πει μία ιστορία από μόνο του.

Η Kauffman ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της υψηλής ραπτικής δουλεύοντας για μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας όπως τη Prada, τη Bottega Veneta και την Acne Studios ως επικεφαλής σχεδιάστρια αξεσουάρ. Η διορατική σκέψη και ο άρτιος σχεδιασμός της ξεχώρισαν τη δουλειά της νεαρής σχεδιάστριας, αναδεικνύοντας την σε ένα ανερχόμενο ταλέντο που κατάφερε να σημαδέψει το ύφος και τον χαρακτήρα του εκάστοτε brand.

Το έργο της ήταν αξιομνημόνευτο, εξού και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 την προσέγγισε ένα εργοστάσιο στη Βερόνα με το οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, παρακινώντας την να δημιουργήσει το δικό της designer bag brand. «Το λανσάρισμα μιας μάρκας μου φαινόταν σούπερ αγχωτικό και - spoiler alert - είναι», εξομολογείται η ίδια χαριτολογώντας, «ωστόσο είχα ήδη χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το εργοστάσιο και ήξεραν με τι ασχολούμουν, οπότε μου φάνηκε ότι ήταν μία καλή ευκαιρία που ήρθε την κατάλληλη στιγμή».

Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Dentro», μία πρωτοποριακή μάρκα αξεσουάρ που ξεχωρίζει για την αντισυμβατική της προσέγγιση στον σχεδιασμό δερμάτινων ειδών πολυτελείας. Συγκεκριμένα, στο λανσάρισμα του προσωπικού της brand, η Kauffman είδε μία ευκαιρία να ζωντανέψει το ριζοσπαστικό της όραμα: τη δημιουργία μίας τσάντας «inside out» (dentro σημαίνει "μέσα" στα ιταλικά), η οποία φέρνει την ανατροπή στο luxury design αποτίνοντας αποτίνει φόρο τιμής στον καινοτόμο σχεδιασμό, τη περίτεχνη μορφή και την άριστη ποιότητα.

«Παρόλο που, στην αρχή, το εργοστάσιο σκέφτηκε ότι ήταν περίεργο να δημιουργήσουμε τις τσάντες από μέσα προς τα έξω -είναι πλέον εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο έργο. Το να έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με άλλους ανθρώπους που καταλαβαίνουν το όραμα σου και θέλουν να το κάνουν να πετύχει είναι κάτι ξεχωριστό» εκμυστηρεύεται η ίδια.

Παίρνοντας αναγνωρίσιμες φόρμες, όπως η τσάντα του γιατρού και η τσάντα του μπόουλινγκ, οι τσάντες παραμένουν πλήρως λειτουργικές και χρηστικές παρόλο που μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά παρά με αξεσουάρ.

Σε κάθε σχέδιο, τα layers της κατασκευής και η διαδικασία της δημιουργίας αποκαλύπτονται σκόπιμα. Το χαρακτηριστικό κορδόνι draping της τσάντας ώμου «Baguette» είναι απλώς μια προέκταση του υλικού που καλύπτει τις λαβές τις τσάντας, ενώ τα νήματα που κρέμονται από τις ραφές της τσάντας «Otto crossover», προσθέτουν κίνηση σε ένα κατά τ 'άλλα στάσιμο αντικείμενο. «Με την κίνηση έρχεται ένα ταξίδι ανακάλυψης των διαφορετικών στοιχείων που συνθέτουν την τσάντα», εξηγεί η Kauffman.

SHARE