μοντέλο στο σόου του οίκου Balenciaga
Paris Fashion Week /Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
BALENCIAGA

Φορτιστής ως λαστιχάκι μαλλιών -Το new age fashion show του Balenciaga μέσα από τα πιο εκκεντρικά αξεσουάρ του


Τι κοινό έχουν ο οίκος Gucci με τον οίκο Balenciaga; Και τα δύο brands ανέβηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην κορυφή, ανταλλάζοντας την πρώτη θέση μεταξύ τους σε πωλήσεις και επιδραστικότητα.

Το σημείο συνάντησής τους, είναι ότι οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές τους (ο Alessandro Michele και ο Demna Gvasalia αντίστοιχα) δεν έχουν απλώς έμπνευση και την ικανότητα να σχεδιάζουν viral αξεσουάρ, αλλά ένα ολόκληρο όραμα και μια συμπαγή αισθητική πρόταση.

Ο Gucci, με τις 70s αναφορές, τα gothic και παραμυθένια στοιχεία,τα καρτούν και το geek chic, ο Balenciaga με το athleisure, τα θρυλικά ugly sneakers Triple S, τα 90s στοιχεία και τα ιδιαίτερα concept των shows του.

Και μπορεί πλέον τη viral σκυτάλη να έχει πάρει ο οίκος Bottega Veneta, τα show του Baleciaga όμως είναι αυτά που έχουν πάντα το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής.

Balenciaga

To μετα-αποκαλυπτικό σκοτεινό σκηνικό, με την πασαρέλα πλημμυρισμένη από νερά, έδινε τον τόνο όλης της συλλογής. Εμπνευσμένος από τις στολές των κληρικών και των μοναχών, το καλό και το «κακό» στοιχείο που κρύβεται πίσω από τις ιδέες της πίστης, της αγνότητας και του ασκητισμού, ο Gvasalia παρουσίασε μια σειρά από total black outfits, με τις μορφές να γίνονται ένα, σχεδόν, με το φόντο.

Τονισμένοι ώμοι, παράξενες σιλουέτες, φωτοσκιάσεις με αναφορές στο γερμανικό εξπρεσσιονισμό -το show τα είχε όλα, αλλά το αναμφισβήτητο highlight ήταν τα αξεσουάρ.

Αντί για scrunchy, τα μαλλιά των μοντέλων ήταν πιασμένα με φορτιστές της Apple. Πρακτικό, από την άποψη ότι δεν χάνεις ποτέ το φορτιστή, δύσκολα πραγματοποιήσιμο τελικά, αλλά πάντως ευφυές -μια εικόνα που δεν προσπερνάς εύκολα.

Μαύροι και κόκκινοι φακοί επαφής έκαναν τα μάτια να μοιάζουν δαιμονικά, μυτερά μακριά νύχια και μυτεροί ώμοι ακόμα και σε φορέματα με prints, έκαναν το show μια παρέλαση απόκοσμων πλασμάτων.

Αφήνοντας κατά μέρος το κομμάτι της πρακτικότητας, το οποίο καλύφθηκε με νέον αθλητικά σύνολα, στολές Formula 1, μεσάτα παλτό και τζιν, το show ήταν μια ενδιαφέρουσα οπτική στη σύγχρονη πραγματικότητα -ένας λοξός, conceptual τρόπος, ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης.

Δείτε το βίντεο.

SHARE