Φωτογραφία: Getty Images

Μετά το φόρεμα από σπρέι της Μπέλα Χαντίτ, ο οίκος Coperni φέρνει σκυλιά-ρομπότ στην πασαρέλα

Μετά το φόρεμα από σπρέι της Μπέλα Χαντίτ, ο Coperni φέρνει σκυλιά -ρομπότ στην πασαρέλα.

Την περασμένη σεζόν ο οίκος Coperni καθήλωσε το κοινό και έγινε viral αφού η μούσα του, Μπέλα Χαντίντ φορώντας μόνο ένα εσώρουχο εμφανίστηκε στην πασαρέλα και μια ομάδα την ψέκασε με ένα σπρέι το οποίο στην συνέχεια πήρε τη μορφή ενός απλού και κομψού λευκού φορέματος που αγκάλιαζε τη σιλουέτα της.

Αυτή τη φορά ο οίκος Coperni με την τεχνολογία στο πλευρό του, εντυπωσίασε, φέρνοντας στις πασαρέλες, όχι μόνο κομψά και σικάτα σύνολα, αλλά και ρομπότ-σκυλιά.

Μετά το φόρεμα από σπρέι της Μπέλα Χαντίτ, ο οίκος μόδας Coperni φέρνει σκυλιά ρομπότ στην πασαρέλα

Στο show τους στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού οι Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant Coperni όπου παρουσίασαν τη συλλογή Fall/ Winter 2023, οι δύο σχεδιαστές πάντρεψαν ξανά την μόδα με την τεχνολογία με πρωτότυπο τρόπο.

Φωτογραφία: Getty Images

Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές της πασαρέλας ήταν η Rianne Van Rompaey και μια σειρά από ρομποτικά σκυλιά, κατασκευασμένα από την αμερικανική εταιρία Boston Dynamics.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου Coperni, η συλλογή Fall Winter 23 είναι ένας σύγχρονος μύθος για τη σχέση ανθρώπου και τεχνολογίας. «Ελεύθερα εμπνευσμένη από τον μύθο του Jean de la Fontaine “The Wolf and the Lamb”, η παράσταση παρουσιάζει τα ρομπότ “Spot®” της αμερικανικής εταιρείας Boston Dynamics σε σχέση με τον άνθρωπο. Σε αντίθεση με τον αρχικό μύθο που γράφτηκε τον 17ο αιώνα, ο οποίος εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ανθρώπινων ομάδων που απαρτίζουν την κοινωνία, ο Coperni ερμηνεύει εκ νέου την ιστορία και τη μεταφέρει στο 2023 με ένα θετικό όραμα για το μέλλον. Η παράσταση παρουσιάζει το όραμα του Coperni σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει ούτε κυρίαρχος ούτε κυριαρχούμενος, αλλά ότι ο άνθρωπος και η μηχανή μπορούν να ζουν σε αρμονία».

Τα πέντε κίτρινα σκυλιά-ρομπότ περιφέρονταν και εξέταζαν εξονυχιστικά τους καλεσμένους στη front row με αποκορύφωμα τη στιγμή που το διάσημο μοντέλο σκύβει μπροστά από ένα από αυτά, της αφαιρεί το πανωφόρι και αποκαλύπτει ένα μικροσκοπικό μαύρο φόρεμα από κάτω.