σαλόνι με καναπέ
Φωτογραφία: Instagram/@nordwind.hygge
19|11|2021 08:00
SHARE
HYGGE REVISITED

Ένα υπέροχο, cosy σπίτι στο Instagram που δεν θα χορταίνεις να κοιτάς


Στην «καλή πλευρά» του Instagram υπάρχουν εικόνες που προκαλούν ευφορία και μόνο με ένα βλέμμα.

Ένα μεγάλο ποτήρι με ένα δροσερό πράσινο smoothie, ένα καλοψημένο τοστ, ένα fluffy χαλί ή ένα όμορφα διακοσμημένο σαλόνι -καθημερινά αντικείμενα χωρίς πολλά φίλτρα και επιτήδευση που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν το κλισέ ότι η ευτυχία βρίσκεται στα «απλά πράγματα».

Ένας απόλυτα feelgood προορισμός είναι και το cosy διαμέρισμα της Άννα, μιας 29χρονης digital creator που ζει στο Αννόβερο.

Η ίδια έχει αφιερώσει το account της αποκλειστικά στο σπίτι της και μια γρήγορη ματιά αποδεικνύει το γιατί -είναι κομψό, προσεγμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια και αναδίδει μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, σαν να ζούσαμε εκεί εμείς οι ίδιοι.

Το σπίτι της περιλαμβάνει, ένα ευρύχωρο σαλόνι που λούζεται στον ήλιο και ένα μικρό, χαριτωμένο μπαλκόνι στο οποίο έχει τοποθετήσει ένα μικρό ξύλινο τραπέζι με δύο καρέκλες, φωτάκια και λουλούδια.

Το γραφείο της αλλά και άλλες διακοσμητικές γωνιές είναι διακοσμημένες με μικρούς πίνακες σε κορνίζες, βάζα με λουλούδια σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα αλλά και κεριά.

Το μυστικό της βρίσκεται στην απόλυτα σωστή ισορροπία των αντικειμένων -ούτε πολλά, ούτε λίγα, τόσα ώστε να δημιουργούν ατμόσφαιρα χωρίς να κουράζουν.

Παρ' όλο που, όλο το διαμέρισμα αποπνέει μια γλύκα, ξεχωρίσαμε την ατμοσφαιρική κουζίνα της Άννα, που δεν παραλείπει να διακοσμεί με κεράκια και βάζα σαν να ήταν το υπνοδωμάτιό της.

Μερικά απλά tips για να υιοθετήσετε την cosy αισθητική της Anna

-Τα κεριά κάνουν σημαντική διαφορά στον φωτισμό και δίνουν cosy ατμόσφαιρα.

-Προσθέστε μικρά βάζα με λουλούδια σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού για να δώσετε ένα ανάλαφρο feel.

-Μια λευκή -παστέλ παλέτα δίνει ηρεμία στο χώρο και αντανακλά το φως.

-Κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη (και σε λιγότερο συνηθισμένες θέσεις όπως το πάτωμα) θα δώσουν μια artsy πινελιά στα δωμάτια του σπιτού.

-

SHARE