σκυλί σε καταφύγιο
Φωτογραφία: @saveagreekstray
06|08|2021 17:33
SHARE
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Εκκενώνεται το καταφύγιο ζώων Save a Greek Stray -Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου


Τις τελευταίες ημέρες, το καταφύγιο ζώων Save a Greek Stray της Εριέττας Κούρκουλου βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της παροχής βοηθειών για τα ζώα από τις πυρκαγιές.

Μέσα από αναρτήσεις στο Instagram γνωστοποιούσαν ότι συγκεντρώνουν τροφές ή έδιναν πληροφορίες για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε νέα ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου αναγκάζονται να εκκενώσουν το καταφύγιο -επιχείρηση που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού έλαβαν σήμερα το πρωί ειδοποίηση από το 112 να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η Έριέττα Κούρκουλου έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της γνωστοποιώντας την κατάσταση, ενώ ανέβασε φωτογραφίες από τη διαδικασία της εκκένωσης.

«Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να εκκενώσουμε το καταφύγιο. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει. Πέρα από τα σκυλιά μας τα λατρεμένα, ζουν στον χώρο του καταφυγίου 30 κατσικάκια, ένα άλογο, ένα πόνυ, ένα γαϊδουράκι, 2 γουρουνάκια, 2 αγελάδες, και πολλές κότες. Η μεταφορά και η μετακίνηση όλων αυτών των ζώων είναι πάρα πολύ δύσκολη και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να τα μεταφέρουμε όλα σε ασφαλές σημείο, με την βοήθεια εθελοντών και φίλων. Ό,τι αγαπήσαμε, ότι γνωρίσαμε και ότι θεωρούσαμε δεδομένο καίγεται μπροστά μας, γύρω μας και πίσω μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τα λόγια συμπαράστασης και για το ενδιαφέρον, συγχωρήστε μας εάν δεν απαντάμε άμεσα σε μηνύματα και τηλέφωνα, βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού».

Δείτε την ανάρτησή της.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης.

SHARE