fbpx Φόρμα με παλτό: Το ιδανικό παπούτσι για τον συνδυασμό που επιλέγουν οι fashion influencers | BOVARY
Γυναίκα με κόκκινο παλτό
Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Φόρμα με παλτό: Το ιδανικό παπούτσι για τον συνδυασμό που επιλέγουν οι fashion influencers


Καλό μήνα σε όλες! Το Σαββατοκύριακο χάζευα κάποια stories με ντουλάπες και άπειρα ρούχα και πώς να τα ταξινομήσεις.

Έχοντας κάνει πολλά ραντεβού σε σπίτι, ταξινομώντας (παλαιότερα) ντουλάπες και έχοντας κάνει εκατοντάδες ώρες ανάλυση για σωματότυπους και ρούχα με τα κορίτσια που συνεργάστηκα, καταλήξαμε στο εξής:

Καμία μας δεν βοηθήθηκε από τα πολλά ρούχα. Ήταν ένα διαρκές πρόβλημα χώρου, μια απογοήτευση γιατί τα μισά ήταν μικρότερα νούμερα, κάποια παντελώς άσχετα με τα υπόλοιπα, πολλά χαμηλής ποιότητας και ακόμα πιο πολλά, σχεδόν ίδια.

Με τα χρόνια, όλες μας αισθανθήκαμε να μας πιέζουν και αποφασίσαμε να κρατήσουμε όσα πραγματικά αγαπάμε και να αγοράζουμε αυτά που ερωτευόμαστε. 

Πάμε να δούμε τις ερωτήσεις σας:

Πελαγία μου γεια σου, διαβάζω πολλές φορές που γράφεις για ανακύκλωση ρούχων. Το μόνο σχετικό που έχω δει είναι στα H&M που έχει τέτοια υπηρεσία. Πού αλλού μπορείς να τα ανακυκλώσεις; Έχω ένα κάρο πράγματα που είναι, όμως, σκισμένα και διαλυμένα, δεν είναι δηλαδή για να τα χαρίσω κάπου, όπως κάνω συνήθως. Ευχαριστώ πολύ! Μαρία.

Μαρία, χαίρομαι που σε ενδιαφέρει ο τομέας της ανακύκλωσης! Οι κόκκινοι κάδοι της Recycom σε δήμους σε όλη την Αθήνα, είναι μια τρομερή πρωτοβουλία για κυκλική οικονομία. Χωρίζεις σε κατηγορία τα ρούχα κι έτσι καθαρά τα βάζεις μέσα σε αυτούς τους κάδους, το καθένα στη σακούλα του καλά δεμένο.

Στη διαλογή τα ρούχα και παπούτσια σε άριστη κατάσταση καταλήγουν σε δομές ενώ τα φθαρμένα ανακυκλώνονται. Λέγεται ότι 15 κιλά ρούχα τον χρόνο μέσο όρο πετά από την ντουλάπα του ένας Ευρωπαίος πολίτης. Είμαι εθισμένη στην ανακύκλωση. Πλένω συσκευασίες, βγάζω ετικέτες, πλένω τα ρούχα και δωρίζω και έχω επιβάλλει και στο γραφείο να κάνουμε όλοι. Βέβαια η μείωση της κατανάλωσης είναι σημαντική. Να μπορείς να δεις τι χρειάζεσαι και τι όχι.

Εμείς που πάμε για δουλειά έτσι κι αλλιώς, κάθε μέρα, τι πρέπει να φοράμε που δεν προλάβαμε να ψωνίσουμε τίποτα; Όλο τα ίδια και τα ίδια. Προσπαθώ να τα διαφοροποιώ κάπως αλλά πόσο να αλλάξεις τα άσπρα τοπ και πουκάμισα και τα μαύρα παντελόνια; Καμιά ιδέα;

Εσείς, με τα άσπρα τοπ και μαύρα παντελόνια τι κάνετε; Είπαμε να φορέσουμε ρούχα γραφείου αλλά όχι και έτσι.

Κανένα χρωματάκι; Ένα ωραίο βαθύ πετρόλ με το μαύρο που το κάνει πιο αριστοκρατικό; Αν δεν υπάρχει κάποιος ενδυματολογικός κώδικας, καλύτερα να αποφεύγεις το λευκό γιατί είναι σκληρό σαν χρώμα. Ειδικά με το μαύρο μπορεί να φαίνεται «σοβαρός» συνδυασμός αλλά είναι δεσμευτικός, ούτε κοσμήματα ταιριάζουν ιδιαίτερα, ούτε παλτό πέρα από το μαύρο. Είναι πολύ «στολή», όχι με την έννοια της ευκολίας αλλά με την έννοια του άκαμπτου. Το χρώμα είναι πολύ δυνατό σαν στοιχείο στο ντύσιμο. Πρώτα, στην ψυχολογία μας. Επίσης, τα prints σε total black καμβά είναι μια πινελιά φρεσκάδας. Η μπότα κάνει όλη τη διαφορά.

Καλησπέρα, πήρα ένα παλτό στις εκπτώσεις και μου είναι λίγο μικρό. Δεν μπορώ να το αλλάξω με άλλο γιατί δεν υπάρχει άλλο μέγεθος και μ' αρέσει τόσο πολύ.... Υπάρχει κανένα κολπάκι να το ανοίξουμε κάπως; Να γίνει ένα νούμερο μεγαλύτερο;

Εχμ...όχι. Δεν έχουν περιθώριο τα ρούχα από μέσα. Μόνο στα ραμμένα άφηναν. Μπορείς να το φοράς ανοιχτό αν δεν φαίνεται μικρό, ενώ, αν είναι τόσο χάλια προτείνω να το χαρίσεις ή να το ανταλλάξεις με μια φίλη σου με κάτι άλλο.

Hello. Βλέπω πολλές γυναίκες να φοράνε φόρμες με παλτό. Εγώ πήρα αυτές από τα Zara γιατί μου αρέσει πολύ το παντελόνι. Έχω δυο απορίες: α. Με τι παπούτσι φοριέται αυτό το παντελόνι; β. Με τι μπλουζάκι θα το φόραγες; γ. Το παλτό τι μήκος να έχει; Θενκσσσσσςςςςς

Αν κάτι καλό μας άφησε αυτό το έτος, είναι το Hygge των Δανών. Φόρμες με παλτό αγαπώ. Είτε με αθλητικά, είτε με μποτάκι. Το παλτό μίντι ή μάξι! Το outfit θέλει και ένα 90s γυαλί ηλίου και είσαι έτοιμη για blogger! 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το Ι have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.SHARE