CARTIER

Grain de café: Η ιστορική σειρά κοσμημάτων του οίκου Cartier αναβιώνει με μία καμπάνια-φόρο τιμής στην Grace Kelly


Η σειρά με το, παράδοξο για τα δεδομένα της υψηλής κοσμηματοποιίας, μοτίβο ενός απλού κόκκου καφέ σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1938 από τη Jeanne Toussaint, καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου και έμπιστη συνεργάτιδα του Louis Cartier και αγαπήθηκε στα ‘50s από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Audrey Hepburn και η Grace Kelly.

Μία φιγούρα που εμφανίζεται στο ημίφως, αποκαλύπτοντας την αλαβάστρινη ομορφιά της.

Μία μικρή επόπτευση μέσα από κιάλια με άψογο ‘50s beach look.

Ένα κινηματογραφικό φιλί, που μετατρέπεται σε καρτ ποστάλ με ένα κρυφό μήνυμα.

Η προσμονή μιας βραδιάς, ενδεχομένως καθοριστικής, στέκοντας στο πέτρινο μπαλκόνι με αέρινο σιφόν φόρεμα κι ένα χρυσό κολιέ με μικρούς κόκκους καφέ. Η σεκάνς που ταυτίζει την αθάνατη σταρ με μία σύγχρονη θεατή, που της μοιάζει.

Το φυσικό της πρόσωπο από την πλευρά των σκοτεινών καθισμάτων, φωτισμένο μόνο από τη λάμψη της μεγάλης οθόνης, διαδέχεται το κλασικό eyeliner και το κόκκινο κραγιόν της μεγάλης πρωταγωνίστριας και χαμογελά επειδή ξέρει, ότι τους συνδέει κάτι κοινό: Η αγάπη για τον οίκο Cartier!

Οι δημιουργίες Grain de Café λούζουν την Elle Fanning με την ίδια χρυσή λάμψη όπως το ηλιοβασίλεμα της Κυανής Ακτής.

Αυτές οι σκηνές, γνώριμες από κάπου… συνθέτουν το βίντεο της καμπάνιας για τη νέα συλλογή κοσμημάτων του, την Grain de café.

Η Elle Fanning επιλέγεται για να αποδώσει την υπέροχη γοητεία της Grace Kelly, αναβιώνοντας κάποιες ανεξίτηλες κινηματογραφικές στιγμές από τις δύο πιο εμβληματικές της ταινίες με τον Alfred Hitchcock , τον Σιωπηλό Μάρτυρα (1954) και το Κυνήγι του Κλέφτη (1955).

Ιδανική μούσα, η Grace Kelly ενσάρκωνε τέλεια το αρχέτυπο της παγωμένης και άπιαστης ξανθιάς με το εκλεπτυσμένο στιλ. Πολύτιμη συμβολή αυτή της Edith Head, σχεδιάστριας κοστουμιών και προσωπικής φίλης της ηθοποιού, που ανέδειξε τη σιλουέτα της με επιμελώς σχεδιασμένα σύνολα στα μέτρα της, αιχμαλωτίζοντας το πνεύμα αυτής της σοφιστικέ κομψότητας.

Στην πρώτη ταινία, η Lisa Fremont το κοσμικό κορίτσι της Park Avenue με το New Look cocktail φόρεμα, άρτι αφιχθέν από το Παρίσι, κάνει είσοδο στο… μικρό διαμέρισμα του σκληροτράχηλου πολεμικού φωτογράφου-φίλου της, για να γεμίσει τον σκοτεινό χώρο με τη λάμψη και την over the top τούλινη σιφόν φούστα της...

Pinterest
Pinterest

Στη δεύτερη, η αγέρωχη κληρονόμος Frances Stevens, κερδίζει την προσοχή του επαγγελματία κλέφτη διαμαντιών αγαπημένου της, με μια παράτολμη κούρσα μέσα απ’τους φιδογυριστούς δρόμους της γαλλικής Ριβιέρας. Στο τέλος, κερδίζει σαν τρόπαιο ένα φιλί μέσα στο ανοιχτό Sunbeam Alpine Convertible στην άκρη της Λεωφόρου 1007 Avenue Des Combattants της Κυανής ακτής. Το βραδινό τους ραντεβού στο ξενοδοχείο InterContinental Carlton των Καννών, παρά την ονειρική και συννεφένια αμφίεση της Kelly κλείνει με μία υπόνοια πάθους: τα παρατεταμένα οπτικά εφέ των πυροτεχνημάτων.

Pinterest

Οι εμφανίσεις αυτές κατασκευάζουν μία ταυτότητα, αυτή της θηλυκής τελειότητας, γι’ αυτό και πολύ συνειδητά επιλέγονται για να θυμίσουν στο κοινό, ότι αυτού του είδους, η παλαιάς κοπής κομψότητα, μόνο ένας οίκος με ιστορικό όνομα και ανάλογες συνεργασίες θα μπορούσε να φέρει επάξια στο σήμερα.

Μία ακτινοβόλα συλλογή που στηρίζεται στο μεγαλείο της απόλυτης κομψότητας, παίζοντας πάντα με τα στοιχεία της φύσης αλλά και την πρωτογενή απλότητα, που μεταμορφώνεται σε κάτι ακόμα πιο πολύτιμο, είναι δύο από τους άξονες που συχνά επιλέγει να κινείται ο οίκος Cartier.

Instagram Cartier

Όμως, αυτή τη φορά, για την Marie-Laure Cérède, Creative Director και υπεύθυνη του σχεδιασμού της νέας συλλογής, τα 6 κομμάτια της συλλογής δεν είναι τόσο επίσημα. Μπορείς να τα εντάξεις εύκολα στο στιλ σου, δημιουργώντας ένα mix and match από αγαπημένα και χιλιοφορεμένα κομμάτια της καθημερινότητάς σου.

Η φύση και η απλότητα, λοιπόν, υπαγορεύουν τη φόρμα και το όραμα πίσω από τον σχεδιασμό της συλλογής: επαναστατική, ελεύθερη και εκλεπτυσμένη.

Άλλωστε γι’ αυτό επιλέχθηκε η αναφορά στην Grace Kelly, που για τον Hitchcock πίσω από τη φαινομενική εντύπωση ενός παγόβουνου, έκρυβε μέσα της ένα πραγματικό ηφαίστειο.

SHARE