Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγκαλιά με τη μητέρα της, Έμυ -Το throwback από τα '90s

Μια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τη μητέρα της, Έμυ, ενθουσίασε τους πιστούς θαυμαστές της εμβληματικής ηθοποιού.

Μια σπάνια φωτογραφία της αιώνιας ξανθιάς του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, με τη μητέρα της, Έμυ, δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της αξέχαστης ηθοποιού, τον οποίο διαχειρίζεται ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Το κλικ είναι από το 1993 και στη λεζάντα διαβάζουμε: «Η Αλίκη με την μητέρα Έμυ στην λαμπερή δεξίωση που διοργάνωσε το 1993 στην Αίγλη Ζαππείου για να γιορτάσει με εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους τα 35 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας ως πρωταγωνίστρια τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Την συγκεκριμένη χρονιά θριαμβεύει στην σκηνή με το έργο "σταθμό" στην καριέρα της "Ωραία μου Κυρία" σε μια τεράστια υπερπαραγωγή στο θέατρο "Αλίκη" εφάμιλλη με εκείνες του εξωτερικού».

Μητέρα και κόρη είχαν μια εξαιρετική σχέση, με την Εμυ Βουγιουκλάκη να τονίζει ότι οι δυο τους είναι και φίλες. Σε άλλη συνέντευξή της, η μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη είχε παραδεχτεί ότι στην αρχή αντέδρασε με την απόφαση της κόρης της να γίνει ηθοποιός, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έπρεπε να την αφήσει να ακολουθήσει τον δρόμο της.

«Με την κόρη μου είμαστε δυο αγαπημένες φίλες. Αγαπάει την οικογένειά της με μια αγάπη που με κάνει να είμαι ευτυχισμένη. Κι αν αντέδρασα στα πρώτα της βήματα, το έκανα γιατί την αγαπούσα και γιατί ο δρόμος του καλλιτέχνη έχει λίγα τριαντάφυλλα και πολλά αγκάθια. Καταλάβαινα όμως πως θα έμενε πικραμένη σε όλη της την ζωή, αν δεν την άφηνα να περάσει σ' αυτόν τον δρόμο» είχε πει στην εφημερίδα Εμπρός το 1961.

Δείτε την Αλίκη Βουγιουκλάκη με τη μητέρα της: