Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs

Η F/W 2024-2025 κολεξιόν του Marc Jacobs ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα χαράς

Ο Marc Jacobs παρουσίασε τη κολεξιόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης κι έστειλε ένα μήνυμα χαράς.

«Χαρά, τελεία και παύλα». Αυτός ήταν ο τίτλος του Marc Jacobs για την πιο πρόσφατη κολεξιόν του για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2024, η οποία παρουσιάστηκε μέσα από ένα ιδιαίτερο fashion show που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας. Με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι ο διάσημος σχεδιαστής θέλησε να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, σε μια δύσκολη περίοδο στη διεθνή επικαιρότητα.

«Μέσα από τη μόδα αγκαλιάζουμε ένα τολμηρό όραμα και τη θαρραλέα αυτοέκφραση, για να εκφράσουμε και να αναδείξουμε τον εσωτερικό μας εαυτό, επιτρέποντάς μας να εξερευνήσουμε και να παρουσιάσουμε ελεύθερα τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τις νέες μας ταυτότητες σε μια βαθύτερη αναζήτηση για χαρά, ομορφιά και προσωπική μεταμόρφωση. Ενώ το μέλλον παραμένει ακόμα άγνωστο, παραμένω πιστός στην καθημερινή μου πρακτική να επιλέγω την αγάπη αντί του μίσους, την πίστη αντί του φόβου και την παύση αντί του προβληματισμού. Πιστεύω στην αυθεντική ζωή -χωρίς να περιμένω επιβεβαίωση ή άδεια από τον παράλογο συντηρητισμό και τα κοινωνικά πρότυπα», τονίζει ο Marc Jacobs.

Η F/W 2024-2025 κολεξιόν του Marc Jacobs:

Ο Marc Jacobs, λοιπόν, ήθελε να προσφέρει στους καλεσμένους του μια «απόδραση» από τη δύσκολη καθημερινότητα, μέσα από ένα fashion show που διήρκησε μόλις 7 λεπτά και πραγματοποιήθηκε με φόντο τους μαρμάρινους τοίχους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Μέσα από τα ρούχα που παρουσίασε, ήθελε να τους κάνει να αφήσουν για λίγο τις άσχημες ειδήσεις της παγκόσμιας επικαιρότητας στην άκρη και να απολαύσουν την ομορφιά της μόδας.

Marc Jacobs
Marc Jacobs

Κομψά λευκά φορέματα από ποπλίνα σε ρετρό διάθεση άνοιξαν την επίδειξη και ακολούθησαν στιλάτα μπικίνι, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Marc Jacobs όντως δεν ήθελε να σταθεί σε οτιδήποτε είναι παραδοσιακά φθινοπωρινό, αλλά μια δική του φιλοσοφία κι ένα δικό του όραμα που δεν πατάει σε νόρμες και κλισέ.

Marc Jacobs

Ακόμα και οι γραμμές των ρούχων δεν ήταν αυτό που κάποιος θα χαρακτήριζε κλασικές και κολακευτικές για τη σιλουέτα, αλλά επέλεξε σχέδια που έδιναν μια bold πινελιά. Εμπνευσμένος από τη ρετρό αισθητική των ‘60s έδωσε στα ρούχα μια μια σχεδόν καρτουνίστικη, αλλά παράλληλα σικ αισθητική, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα εκκεντρικά παπούτσια με τη μύτη που κοιτούσε προς τα πάνω.

Marc Jacobs
Marc Jacobs

Το μπούστο σε κάποια από τα κομμάτια θύμιζε ιδιαίτερα την εποχή των ‘50s, ενώ είδαμε κι ένα στιλάτο φόρεμα εμπνευσμένο από τη Μέριλιν Μονρόε στο «Seven Year Itch». Επιπλέον, δεν έλειπαν και τα εμπνευσμένα από τον 19ο αιώνα κρινολίνα κάτω από τα διάφανα φορέματα από παγιέτα, αλλά και τις μίνι φούστες.