Mugler
Φωτογραφία: AP Images
PFW

PFW: Η πασαρέλα του οίκου Mugler σύστησε νέα στοιχεία στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Casey Cadwallader


Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στον οίκο Mugler αν θέλετε να απολαύσετε ένα εντυπωσιακό fashion show.

Και αυτή τη φορά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του και ταλαντούχος σχεδιαστής Casey Cadwallader δεν απογοήτευσε -ίσα ίσα έθεσε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή του κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Σε ένα σχολικό γυμναστήριο, ο οίκος Mugler διοργάνωσε μια εκπληκτική πασαρέλα, διαδραστική θα την έλεγε κανείς. Drones και cameramen μαγνητοσκοπούσαν το show, δίνοντας την εντύπωση στους θεατές ότι παρακολουθούν τα γυρίσματα μιας ταινίας και όχι μια επίδειξη μόδας. Στη συνέχεια, ο Casey Cadwallader δήλωσε ότι σκοπός του ήταν μέσα από το fashion show του να αναδείξει τον δυναμισμό των ρούχων του οίκου Mugler.

«Το σώμα εν κινήσει αποτελούσε ανέκαθεν τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το σχέδιο μόδας, αλλά αυτή τη φορά βασίστηκα περισσότερο στην προσωπική δύναμη», εξήγησε ο σχεδιαστής. «Η επίδραση μιας συλλογής εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει. Έχει να κάνει πραγματικά με την απελευθέρωση του εαυτού σου και το να αφήσεις τον εαυτό σου να ρέει, το οποίο είναι τόσο όμορφο όταν συμβαίνει. Αν τα ρούχα μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα ήθελα πολύ να είμαι το άτομο που θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις».

Για το φθινόπωρο του 2024 ο Casey Cadwallader προτείνει κάτι διαφορετικό. Δίνεται έμφαση στο σχήμα διάσταση, μέσα από ασυμμετρίες, κρόσσια και cut-outs, αλλά και σε μια ποικιλία διαφορετικών υφασμάτων, όπως βελούδο, τούλι και ταφτά.

Η πασαρέλα του οίκου Mugler στο Παρίσι:

AP Images
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images

Η συλλογή συστήνει νέα στοιχεία στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Casey Cadwallader: prints, στα οποία σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει, αφού μέχρι στιγμής προτιμούσε σχεδόν αποκλειστικά αυστηρή μονοχρωμία, εμπνευσμένα από πίνακες της Ambera Wellmann. «Είναι μια ζωγράφος από τη Νέα Υόρκη, της οποίας είμαι μεγάλος θαυμαστής. Όταν είδα έναν πίνακά της είπα: “Θεέ μου, είναι τόσο σέξι και παράλληλα τόσο δυσοίωνος - ακριβώς όπως αυτή η συλλογή”, είπε ο σχεδιαστής σχετικά με την έμπνευσή του. «Της έστειλα μήνυμα να συνεργαστούμε και μου είπε: “Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που έχω λάβει ποτέ. Ας το κάνουμε.” Τυπώσαμε τα prints σε όμορφα βελούδα και τζιν με γυαλάδα… Ήταν τιμή μου που μπόρεσα να δουλέψω με τόσο όμορφες εικόνες».

AP Images
AP Images

Το μήνυμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Mugler Casey Cadwallader για τον δυναμισμό που εκπέμπει η μόδα «ζωντάνεψε» με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού καστ, που περιλάμβανε τις Eva Herzigova, Farida Khelfa, Kristen McMenamy, Irina Shayk, Precious Lee, Paloma Elsesser και άλλα αγαπημένα μοντέλα. Ο σχεδιαστής δήλωσε ότι για την πασαρέλα του προτίμησε απλά ανθρώπους που αγαπά ο ίδιος και αγαπούν τη φιλοσοφία του Mugler.

AP Images
AP Images
AP Images
AP Images

Έρχονται και με ρωτούν: «Τι θα με βάλεις να κάνω; Αυτό αποδεικνύει μια πληθωρικότητα πνεύματος, την οποία θαυμάζω τόσο πολύ -άνθρωποι που είναι γενναίοι και άνθρωποι που θέλουν να φτάσουν στα άκρα», πρόσθεσε ο Casey Cadwallader . «Ο οίκος Mugler είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ακριβώς με αυτό. Τα ρούχα του δεν είναι για να “αράζεις” ήσυχα μέσα, αλλά για να κάνεις statement και να νιώθεις πραγματικά ο εαυτός σου».

SHARE