Η Πενέλοπε Κρουζ με Chanel
Η Πενέλοπε Κρουζ στην βράβευση της από το MoMA/Φωτογραφία: Courtesy of Chanel
ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ

Η Πενέλοπε Κρουζ με εκπληκτική κατακόκκινη τουαλέτα Chanel είναι η επιτομή του ultra chic glam


Το MoMA τίμησε την Πενέλοπε Κρουζ για την προσφορά της στον παγκόσμιο σινεμά.

Μετά το σαρωτικό χειροκρότημα που έλαβε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς το κοινό την επευφημούσε όρθιο επί εννέα ολόκληρα λεπτά, ήταν πια ξεκάθαρο πως είχε έρθει η στιγμή της βράβευση της.

Έτσι και η επιτροπή του MoMA επέλεξε τη 14η βραδιά του ετήσιου Film Benefit για να διοργανώσει ένα λαμπερό event και να τιμήσει την μεγάλη Ισπανίδα ηθοποιό. Η συγκεκριμένη βραδιά από το 2011 χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον κορυφαίο γαλλικό οίκο Chanel, που φροντίζει για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η αιώνια μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ έχει γράψει πολλά κινηματογραφικά χιλιόμετρα στο πλάι του, κερδίζοντας μάλιστα ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για την ισπανόφωνη «All About My Mother». Ο ίδιος παρακολούθησε τη βραδιά μέσω διαδικτύου, αφού δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη Νέα Υόρκη, αλλά μίλησε με τα πιο συγκινητικά λόγια για την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια.

Courtesy of Chanel

Η Πενέλοπε Κρουζ έφτασε ντυμένη με total couture σύνολο Chanel, το οποίο θα άξιζε μια θέση στην ίδια την έκθεση του μουσείου, αφού πρόκειται για ένα custom made gown που χρειάστηκε σχεδόν 700 ώρες, για να ολοκληρωθεί.

Το κόκκινο φόρεμα από ταφτά ξεκινούσε από έναν εντυπωσιακό φιόγκο στο κέντρο του στήθους, αγκαλιάζοντας τους ώμους και καταλήγοντας σε μια ασύμμετρη φούστα, που ακουμπά το πάτωμα στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό bustier ήταν ένα πραγματικό κόσμημα, δουλεμένο στο χέρι, που ολοκλήρωσε την luxurious αισθητική του.

Courtesy of Chanel
Courtesy of Chanel

Η Πενέλοπε Κρουζ επέλεξε για το hair styling ένα κομψό updo με pixie αφέλειες και μακιγιάζ σε old school αισθητική, με αψεγάδιαστο δέρμα και μαύρο eyeliner που τόνισε ιδανικά το έντονο βλέμμα της.

Courtesy of Chanel

Οι καλεσμένοι που έσπευσαν να τιμήσουν την αγαπημένη ηθοποιό ήταν πολλοί, εκλεκτοί και ντυμένοι με Chanel «from head to toe» με τις Riley Keough, Rebecca Hall και Rosalia να εντυπωσιάζουν.

Η Riley Keough, Courtesy of Chanel
Η Rosalia, Courtesy of Chanel
Η Rebecca Hall, Courtesy of Chanel
SHARE