Το ιδανικό πανωφόρι για αυτή την εποχή
Φωτογραφία: Getty Images
FALL JACKETS

Το ιδανικό πανωφόρι για αυτή την εποχή, σύμφωνα με style expert -Και δεν είναι το τζιν μπουφάν


Καλή Τρίτη σε όλες! Εβδομάδα μόδας Παρισιού και είδα 2-3 shows για την άνοιξη του 24 που με εξέπληξαν.

Γενικά όμως εκτός από Valentino, τα mega houses δεν με τρέλαναν. Θα έλεγα περισσότερο γοητεύτηκα από πιο «μικρούς» σχεδιαστές. Όπως πάντα δηλαδή. Βέβαια αναμένω σήμερα το show του Jacquemus.

Πάμε στις ερωτήσεις σας...

Καλημέρα Πελαγία,

Διαβάζω τη στήλη σου ανελλιπώς και μου αρέσει που είσαι άμεση και όπως θα λέγαμε στα ελληνικά...to the point!

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το τι φοράμε σε μια απόδραση σε νησί το Σαββατοκύριακο αρχές Οκτωβρίου. Δεν θέλω να πάρω πολλά ρούχα και παπούτσια μαζί μου όμως ο καιρός είναι ζεστός το πρωί και το βραδάκι έχει ψυχρούλα. Μου αρέσει το μινιμαλ αλλά και το χρώμα είτε στα αξεσουάρ και στα κοσμήματα. Τι θα μου πρότεινες; Σ´ευχαριστώ! Σοφία

Αγαπητή Σοφία! Σε ευχαριστώ που σου αρέσει το στιλ που γράφω. Δεν σου κρύβω ό,τι κάποιες φορές αναρωτιέμαι πόσο σωστά το κάνω. Ξέρεις θέλω η στήλη να είναι πρακτική, απλή και με την μόδα σε δεύτερο πλάνο να εξυπηρετεί τη γυναίκα.

Για το Σ/Κ στο νησί θα πρότεινα να πάρεις μαζί σου τα καλοκαιρινά μονόχρωμα φορέματά σου, σανδάλια, sneakers και μερικές ζακέτες για layering. Μια ζωνούλα πάνω από τις ζακέτες βοηθάει!

Καλησπέρα Πελαγία μου! Βλέπω ότι λίγο πάει να δροσίσει και μετά ξανά ζεσταίνει. Έλεος, βαρέθηκα. Παρόλα αυτά, έχεις καμια ιδέα για το τι πανωφόρι να βάλω αυτή την εποχή; Όχι τζιν μπουφάν όμως, πληζ! Βαλέρια

Αγαπητή Βαλέρια όχι τζιν μπουφάν! Δεν θα στο πρότεινα! Καλύτερα ζακέτα πλεκτή μακριά όπως έγραψα και παραπάνω στην Σοφία ή ακόμα και σακάκι λινό για τώρα. Γιατί όχι λοιπόν; Το λινό σακάκι βοηθάει το ντύσιμο να είναι στο ενδιάμεσο και να δείχνεις put together.

Γεια σου Πελαγία! Έχω άφθονα κομμάτια στη ντουλάπα μου και πλέον χαώνομαι το πρωί όταν προσπαθώ να ντυθώ. Θέλω σίγουρα να δώσω κάποια, οπότε τι μου προτείνεις να ξεφορτωθώ και τι να κρατήσω; Είμαι σε mood εκκαθάρισης! Ζακλίν

Αγάητή Ζακλίν, πρώτα φεύγουν τα φθαρμένα ρούχα σπιτιού, μετά αυτά που δεν φορεθούν ποτέ ξανά και ούτε έχουν αξία ως vintage και τέλος αυτά που νιώθουμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύουν πια.

Μια καλή εκκαθάριση είναι μια λυτρωτική εμπειρία για την κάθε μία όσο και να φαίνεται στην αρχή αποκαρδιωτικό το να αποχωριστείς ρούχα του 1800.

Στο τέλος, μαζί με μια καλή οργάνωση το αποτέλεσμα θα φέρει μόνο ηρεμία και χαρά όταν ανοίγεις την ντουλάπα. Θυμήσου με!

Μέχρι την επόμενη Τρίτη σας φιλώ και περιμένω τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.comSHARE