H Κέιτ Γουίνσλετ αρνείται κατηγορηματικά να τη ρετουσάρουν

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ, επέστρεψε στην τηλεόραση με την εκπληκτική μίνι σειρά του HBO «Mare of Easttown», όπου υποδύεται μια 45χρόνη αστυνομικό, μητέρα  και γιαγιά, που προσπαθεί να ξεδιαλύνει μια περίπλοκη υπόθεση.

Μάλιστα, η ίδια για πρώτη φορά ανέλαβε και την παραγωγή, δηλώνοντας με τον δικό της τρόπο ότι, μια γυναίκα και μετά τα σαράντα μπορεί να παραμείνει δραστήρια επαγγελματικά και επιθυμητή σεξουαλικά. Τον τελευταίο καιρό, πολλές διάσημες σταρ έχουν τοποθετηθεί δημόσια για τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μεγαλώνοντας, διαμαρτυρόμενες για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κινηματογραφική βιομηχανία τις γυναίκες της μέσης ηλικίας.

Η Κέιτ Γουίνσλετ λοιπόν αποφάσισε να δώσει τη δική της απάντηση. Έτσι, στην εν λόγω σειρά η ηρωίδα της κάνει σεξ με τον γοητευτικό Guy Pierce. Η διάσημη ηθοποιός απαγόρευσε στον σκηνοθέτη της να τη ρετουσάρει και να της αφαιρέσει κιλά από την περιοχή της κοιλιάς.

Σε συνέντευξή της στους New York Times δήλωσε πως ήταν σημαντικό για αυτήν να αφήσει τον χαρακτήρα που υποδύεται, τη Mare, να μοιάζει με την ηλικία της, ενώ εξομολογήθηκε πως στην αρχή είχε αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη σκηνή. «Είπα στον άντρα μου, "Είναι εντάξει αυτό; Είναι εντάξει το γεγονός ότι παίζω μια μεσήλικη γυναίκα που είναι γιαγιά και έχει τη συνήθεια να κάνει one-night stands;". Και εκείνος μου απάντησε, "Κέιτ, είναι υπέροχο. Άφησέ την να το κάνει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γουίνσλετ αρνήθηκε να επεξεργαστούν την εμφάνισή της. Η ίδια αποκάλυψε πως απέρριψε μια διαφημιστική αφίσα δύο φορές, επειδή διέγραψαν τις ρυτίδες της. «Εκείνοι μου έλεγαν "Κέιτ, αλήθεια, δεν γίνεται να τις αφήσεις" και εγώ τότε απαντούσα: "Παιδιά, ξέρω πόσες γραμμές έχω γύρω από τα μάτια μου. Σας παρακαλώ να τις βάλετε πίσω"».

Ακριβώς με την ίδια λογική λειτούργησε και στην ταινία «Ammonite», όπου συμπρωταγωνιστεί με την κατά πολλά χρόνια νεότερή της Σίρσα Ρόναν. Οι δυο τους υποδύονται δυο γυναίκες στις αρχές του αιώνα, που συνάπτουν μια παράνομη ερωτική σχέση. Η Winslet και πάλι αποφάσισε να εμφανιστεί έτσι ακριβώς όπως είναι, χωρίς να υποβάλλει τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες, ούτε να επιτρέψει τις όποιες επεμβάσεις.

«Είχα την ευκαιρία να δείξω ότι παραμένω, όπως ήμουν μετά τα τρία παιδιά μου. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν αυτό... Μισώ να μιλάω για τα κιλά μου, αλλά το τονίζω τώρα για να δείξω ότι, ήταν μια συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους μου να σιγουρευτώ ότι δεν αδυνάτισα εσκεμμένα ούτε άλλαξα τον εαυτό μου ώστε να εμφανιστώ γυμνή. Έκανα το αντίθετο μάλιστα» είχε πει τότε.

Κι έτσι, η σπουδαία αυτή ηθοποιός με τον δικό της τρόπο βάζει στη θέση τους όσους κατακρίνουν τις ουλές, τις ραγάδες και τα σημάδια του χρόνου, που τελικά είναι τα «βραβεία» μας όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.