Γυναίκα με δερμάτινο φόρεμα
Φωτογραφία: Shutterstock
22|12|2020 10:20
SHARE
ΜΙΝΙΜΑΛ ΠΛΕΚΤΑ

Tα θεϊκά μίνιμαλ πλεκτά που θα φορέσεις φέτος είναι ο ορισμός της relaxed πολυτέλειας


Κάποιος σοφός είπε κάποτε ότι ο μινιμαλισμός ισούται με την πολυτέλεια.

Κι ενώ δεν έχουμε πράγματι αποδείξεις για το ποιος το είπε στην πραγματικότητα, ούτε και για το αν αυτή η φράση έχει ειπωθεί καν αυτούσια, μας ακούγεται σωστή.

Δεν χρειάζεται να αυτοανακυρηχθείς σε «σοφό» του στιλ για να καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα -η απλότητα αποπνέει μια ηρεμία και η ηρεμία είναι επιβλητική.

Η πολυτέλεια, λοιπόν, επαναπροσδιορίζεται μέσω της απλότητας, γίνεται πιο προσιτή και χειροπιαστή -γίνεται μια αξία που μας ενδιαφέρει στιλιστικά, μακριά από εντυπωσιασμούς και υπερβολές.

Φυσικά, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι -στον μεσαίωνα λέγεται ότι υπήρχαν ακόμη και νόμοι που απαγόρευαν στα άτομα των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων να φορούν ορισμένα υφάσματα, που προορίζονταν αποκλειστικά για τους άρχοντες.

Η πολυτέλεια ήταν συνδεδεμένη με την «πολλή πληροφορία» και η συσχέτισή της με το «αφαιρετικό» στιλ είναι σχετικά πρόσφατη, αλλά και πολύ ωραία.

To The Row, των αδελφών Olsen είναι ένα από τα πιο διάσημα minimal luxury brands, με δωρικές γραμμές και neutral παλέτα και λατρεύεται από τις πιο στιλάτες celebrities και fashion insiders.

Έτσι, τα κομμάτια που θα αγοράσετε και σίγουρα θα φορέσετε ακόμη και 10 χειμώνες αργότερα, είναι τα μίνιμαλ πλούσια πλεκτά -σε κομψές, διαχρονικές αποχρώσεις όπως το γκρι, το καφέ, το μπεζ και το μαύρο.

Δείτε ενδεικτικά μερικά θεϊκά μίνιμαλ κομμάτια της αγοράς και διαλέξτε το αγαπημένο σας.

Σοκολατί πουλόβερ με ψηλό λαιμό /Δείτε εδώ.

Πλεκτό μάξι φόρεμα - Ζara /Δείτε εδώ

Χειροποίητο μάλλινο παλτό -Massimo Dutti/Δείτε εδώ

Πλεκτό παντελόνι - Μango /Δείτε εδώ

SHARE