γυναίκα με κόκκινο μήλο
Φωτογραφία: Sylven New York
03|10|2021 12:00
SHARE
SUSTAINABILITY

Μπότες με δέρμα από μήλο -Νεοϋορκέζικο brand δείχνει το μέλλον της μόδας


Αν η φράση «παπούτσια με δέρμα από μήλο» δεν είναι βγαλμένη από κάποιο βιβλίο φαντασίας αλλά αντανακλά την πραγματικότητα, τότε βρίσκεστε στο μέλλον της μόδας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η στροφή στη βιωσιμότητα που εδώ και καιρό προωθούν σχεδιαστές όπως η Stella McCartney, άρχισε να κερδίζει σημαντικά έδαφος παράλληλα με την ολοένα αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή.

Έτσι, αφενός οι μεγάλοι οίκοι (δηλώνουν ότι) κάνουν προσπάθειες ώστε να στραφεί η παραγωγή τους σε πιο βιώσιμες μεθόδους και αφετέρου νέα brands που κάνουν ηθική μόδα αναδύονται διαρκώς, δημιουργώντας νέες επιλογές στην αγορά.

Πριν μερικά χρόνια, το μεξικάνικο brand Desserto έγινε διάσημο για τις τσάντες του με δέρμα από κάκτο και τώρα οι fashion lovers έχουν το νέο τους αγαπημένο Sylven New York.

Στο ενημερωμένο και κατατοπιστικό σάιτ του, το brand εξηγεί «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τα πιο βιώσιμα παπούτσια του κόσμου». Ποιο είναι όμως το wow-factor του συγκεκριμένου brand;

Ότι δημιουργεί παπούτσια από δέρμα μήλου. Τι σημαίνει αυτό;

Sylven

Επεξεργάζονται τα τροφικά απόβλητα του μήλου, δηλαδή τη φλούδα και το κουκούτσι, και δημιουργούν κάποιου τύπου πολτό ο οποίος μετά γίνεται μαλακό ύφασμα που θυμίζει δέρμα -και φυσικά είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον.

Το vegan δέρμα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απλώς ανακυκλωμένο πλαστικό που μπορεί να αξιοποιείται ώστε να μην καταλήξει στα απόβλητα αλλά όταν αυτό συμβεί, παραμένει επιβλαβές για το περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερα brands προσανατολίζονται στο να δημιουργούν plant-based υλικά και υφάσματα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο brand αξιοποιεί και άλλα φυσικά προϊόντα όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η καρύδα.

Το viral item του Sylven New York είναι χωρίς αμφιβολία τα κόκκινα κομψά μποτάκια του που παραπέμπουν στο χρώμα του μήλου ενισχύοντας το μήνυμα του brand, αλλά και τα sneakers.

Sylven New York




SHARE