γυναίκες με παλτό στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
11|02|2021 16:50
SHARE
PERFECT FIT

Τo στοιχείο στο ντύσιμο στο οποίο δίνουν την μεγαλύτερη έμφαση οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουν


Ας ξεκινήσουμε με την εξής διευκρίνιση: κάθε γυναίκα μπορεί να φοράει ο,τι επιθυμεί σε όποια ηλικία και αν είναι. Και όχι, δεν υπάρχει «αλλά» μετά από αυτή την πρόταση.

Τα ρούχα δημιουργούνται για να προσφέρουν κάλυψη αλλά και χαρά, και άρα «σωστό» είναι οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα φορώντας το.

Εκείνο όμως που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου είναι τα standards και οι απαιτήσεις, ως χαρακτηριστικό της στιλιστικής ωριμότητας.

Μια γυναίκα στα 50 έχει βρει το προσωπικό της signature style, γνωρίζει τι την κολακεύει και επενδύει προσεκτικά μόνο σε κομμάτια που εξυπηρετούν την εικόνα της.

Το κύριο, ωστόσο, στοιχείο το οποίο οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο όσο μεγαλώνουν, είναι το χρυσό μυστικό που πάντα τονίζουν οι στιλίστες: η άψογη εφαρμογή.

Ίσως έχετε πολλές φορές ενθουσιαστεί από ένα κομμάτι για το χρώμα ή το σχέδιό του, το έχετε δοκιμάσει και έχετε παρατηρήσει ότι φορεμένο σας «αδικεί» -ωστόσο το αγοράζετε επειδή σας αρέσει σαν ρούχο.

Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή είναι το παν και μπορεί πράγματι να κάνει ακόμη και το πιο απλό μακό να δείχνει εντυπωσιακό επάνω σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές λαμβάνουμε θετικά σχόλια για ένα κομμάτι που υπάρχει στη ντουλάπα μας χρόνια, ένα από τα καθημερινά μας basics - είναι γιατί μας αναδεικνύει όσο λίγα άλλα.

Έτσι, οι fashion experts επιμένουν -δώστε πάντα προσοχή στην εφαρμογή όταν αγοράζετε κάτι.

Το άψογο fit κάνει τα ρούχα πολυτελή. Πώς μπορείτε όμως να είστε σίγουρες για την ιδανική εφαρμογή;

Αρχικά, ιδανική εφαρμογή δεν σημαίνει ότι το ρούχο πρέπει να είναι κολλητό στο σώμα.

Παρατηρήστε το ρούχο στην κρεμάστρα -αν είναι ραμμένο για να εφαρμόζει oversized, αγοράστε το στο νούμερό σας και όχι σε μικρότερο για να είναι κολλητό.

Aντίθετα, ορισμένα πανωφόρια όπως τα παλτό και τα σακάκια, είναι καλύτερο να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερα, για να δείχνουν πιο πλούσια.

Δώστε προσοχή στους ώμους -είναι το σημείο που προδίδει συνήθως ένα ρούχο σε λάθος νούμερο.

Όσον αφορά τα φορέματα και τις φούστες, μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε με το στιλ παπουτσιών με το οποίο θα τα φορέσετε συχνότερα. Μόνο έτσι θα είστε σίγουρες ότι το μήκος είναι το κατάλληλο ώστε να αναδεικνύει το πόδι σας και δεν θα δείχνει τη γάμπα πιο γεμάτη.

Τέλος, είναι πράγματι πολύ δύσκολο να βρείτε το ιδανικό παντελόνι -τζιν ή υφασμάτινο. Μην απελπίζεστε, και κυρίως μην συμβιβάζεστε με κομμάτια που πιέζουν το σώμα σας -προτιμήστε ένα νούμερο μεγαλύτερο και στενέψτε τη μέση.

Το όλο point της σωστής εφαρμογής είναι να συνδυάζεται με άνεση και ελευθερία κινήσεων -αλλιώς δεν είναι η ιδανική!

SHARE