Χαρούκι Μουρακάμι
Φωτογραφία: Murakami Radio
22|03|2021 11:40
SHARE
UNIQLO

Ο Haruki Murakami σχεδίασε 8 φανταστικά T-Shirt


Ο Ιάπωνας μυθιστοριογράφος Haruki Murakami ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς παγκοσμίως, ανοίγει πλέον τα φτερά του και στον κόσμο της μόδας και συνεργάζεται με την Uniqlo για να δημιουργήσει τη δική του σειρά ρούχων.

Ο Murakami σχεδίασε 8 T-Shirt, τα οποία κυκλοφόρησαν ήδη στην αγορά και έχουν όλα όσα αγαπά ο συγγραφέας: γάτες, πουλιά, δίσκους, άντρες που κάθονται σε μπαρ. «Προσπαθώ να φοράω απλά ρούχα, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Ένα τζιν και μπλουζάκι, με φούτερ ή πουλόβερ. Εφόσον δεν χρειάζεται να πηγαίνω σε ένα γραφείο, μπορώ να φοράω ό, τι μου αρέσει. Αλλά πάντα καταλήγω να βάζω τα ίδια. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω γιατί συμβαίνει αυτό», αποκαλύπτει ο συγγραφέας.

«Μία φορά προσκλήθηκα σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο στη Ginza, αλλά όταν εμφανίστηκα ντυμένος έτσι ο οικοδεσπότης με σταμάτησε στην πόρτα λέγοντας «Δεν επιτρέπονται τα σορτς». Ευτυχώς, πάντα κουβαλάω μαζί μου στην τσάντα ένα παντελόνι για τέτοιου τύπου περιστάσεις, οπότε το έβαλα εκείνη τη στιγμή πάνω από το σορτς μου. Ο οικοδεσπότης δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε», ανέφερε ο Murakami.

Ο Haruki Murakami σπούδασε δραματικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Βασέντα του Τόκιο. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε πολύ νωρίς την συμφοιτήτριά του Γιόκο. Το ζευγάρι αποφάσισε να μην κάνει παιδιά και μετά την αποφοίτησή του άνοιξε ένα δισκάδικο και στην συνέχεια το τζαζ κλαμπ «Peter Cat».

Έγραψε το πρώτο του έργο όταν ήταν 29 ετών. Έχει πει ότι εμπνεύστηκε ξαφνικά και ανεξήγητα το πρώτο του μυθιστόρημα σε ένα στάδιο ενώ παρακολουθούσε έναν αγώνα μπέιζμπολ το 1978. Όταν τελείωσε το γράψιμό του, το έστειλε σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Ακόμα και σε αυτό το πρώτο έργο του συναντά κανείς πολλά από τα βασικά στοιχεία της μετέπειτα ώριμης γραφής του: Δυτικοποιημένο στυλ, ιδιοσυγκρασιακό χιούμορ και συναισθηματική νοσταλγία. Η τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του, Νορβηγικό Δάσος τον έκανε διάσημο στη χώρα του.

SHARE