the original book bag
Φωτογραφία: Bovary
I LOVE BOOKS

The Original Book Bag -Το ελληνικό brand που φτιάχνει τσάντες για βιβλιόφιλους


Υπάρχει μια κρυφή, μυστική γλώσσα που οι βιβλιόφιλοι μιλούν μεταξύ τους.

Πρόκειται για μια γλώσσα που συντίθεται μέσα στον βιβλιόκοσμο όπου οι βιβλιόφιλοι κατοικούν, και που είναι γεμάτος μικρές απολαύσεις -η συλλογή από σελιδοδείκτες, οι σημειώσεις στο πλάι της σελίδας, το ειδικό φως για διάβασμα και η ειδική τσάντα για το βιβλίο.

Δύο γυναίκες που μιλούν αυτή τη γλώσσα, η Μαριλένα Καρτελιά και η Στέλλα Πανταζοπούλου, αποφάσισαν ότι αυτές οι μικρές βιβλιοφιλικές χαρές έχουν μεγάλη σημασία και έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα brand αφιερωμένο σε αυτές και συγκεκριμένα στις τσάντες για βιβλία.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το The Original Book Bag, ένα ελληνικό brand που ντύνει τα βιβλία με τα πιο καλόγουστα και ποιοτικά «ρούχα» -τσάντες σε σοφιστικέ αποχρώσεις και με ιδιαίτερες υφές που τα προφυλάσσουν και τα μεταφέρουν με ασφάλεια.

Η Μαριλένα προέρχεται από το marketing και τα οικονομικά, η Στέλλα από τον χώρο της φωτογραφίας (still life) και οι δύο μαζί από των χώρο των βιβλιοφάγων.

Έτσι, το The Original Book Bag δημιουργήθηκε πηγαία, από μια δική τους ανάγκη και όχι απλώς από μία έξυπνη επιχειρηματική ιδέα.

«Λατρεύουμε και οι δυο το διάβασμα και τα βιβλία. Έτσι, προσέχαμε πάντα τη μεταφορά του και το τοποθετούσαμε σε μικρές πλαστικές σακούλες ή διαφημιστικά τσαντάκια προκειμένου να μην τσακίζει ή λερώνεται. Ώσπου κάποια στιγμή, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή υφασμάτινη τσάντα αποκλειστικά για τα βιβλία μας».

Αυτή η έμπνευση στάθηκε αφορμή για αυθόρμητες συζητήσεις με άλλους βιβλιόφιλους, που ενθουσιάζονταν με το χαριτωμένο αξεσουάρ. «Κάθε φορά που βγάζαμε το μικρό τσαντάκι από τις τσάντες μας, μας ρωτούσαν από πού το είχαμε αγοράσει. Έτσι, συνειδητοποιήσαμε ότι οι βιβλιόφιλοι είναι το κοινό μας και ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά που θα μπορούσε να καλυφθεί από εμάς».

Το The Original Book Bag έθεσε από την αρχή ψηλά τον πήχη στο κομμάτι της βιωσιμότητας. «Δώσαμε προτεραιότητα εξαρχής στο να είναι οι τσάντες μας 100% ελληνικές και εναρμονισμένες με τις αρχές της ηθικής και της βιωσιμότητας».

Η επιμονή τους στο ελληνικό και βιώσιμο προϊόν τους έφερε σε επαφή με τομείς με τους οποίους δεν είχαν ως τότε επαφή όπως οι ελληνικές βιομηχανίες υφάσματος, οι μεταποιήσεις και οι προμηθευτές.

Και παρά το γεγονός ότι το brand δημιουργήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση, οι δυο γυναίκες κατάφεραν να βρουν σημαντικούς συνεργάτες αλλά και αγοραστικό κοινό, που αγκάλιασε το εγχείρημα και τους έδωσε ώθηση για περισσότερα.

Οι τσάντες του The Original Book Bag ποικίλουν σε χρώματα και μεγέθη. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που απέκτησαν στην πορεία, μετά από ζήτηση του κοινού.

Στο site τους, που ανοίγει με τη φράση «for thinkers and travelers», βρίσκει κανείς τις κλασικές totes βιβλίου σε τρία διαφορετικά μεγέθη (small, medium και large) αλλά και backpacks και αδιάβροχα νεσεσέρ.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι οι υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί -λιλά με κίτρινο, καφέ με βερικοκί, λαχανί με ροζ -αλλά και οι υφές. Εκτός από το κλασικό και ανθεκτικό βαμβάκι, οι πιο χειμωνιάτικες εκδοχές περιλαμβάνουν φλις, σενίλ, μαλλί αλλά και δέρμα.

Είναι αυτές οι υφές, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, που διανθίζουν τον πρακτικό χαρακτήρα των book bags με στιλ. Γίνονται, δηλαδή, ένα σοφιστικέ αξεσουάρ πόλης που θέλεις να κρατάς, ακόμη και αν μέσα δεν κρύβεται κάποιο βιβλίο.

Για την διανομή των book bags, η Μαριλένα και η Στέλλα συνεργάζονται με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, μουσεία, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εταιρείες, ενώ κάνουν εξαγωγές και στην Ελβετία και τη Ρουμανία.

Μία guest τσάντα στη συλλογή τους, που ωστόσο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία είναι και η Original Food Bag, με τετράγωνο ευρύχωρο σχήμα ώστε να είναι κατάλληλη για τη μεταφορά φαγητού.

Όσον αφορά τα επόμενα σχέδιά τους, η Μαριλένα και η Στέλλα θέλουν να πειραματιστούν περισσότερο με τις υφές και να συνεργαστούν με καλλιτέχνες για νέα σχέδια αλλά και limited edition συλλογές.

Στο μεταξύ, οι πολύχρωμες, cosy book bags συνεχίζουν τις περιπέτειές τους στα χέρια των ορκισμένων βιβλιόφιλων.

Ανακαλύψτε τις τσάντες του The Original Book Bag σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία αλλά και το site του brand.

SHARE