στιλάτη γυναίκα με σκουλαρίκια
Φωτογραφία: Instagram/ @maryleest
04|02|2024 09:13
SHARE
BLUSH SECRETS

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ για να λεπταίνει το πρόσωπό σας -Το απλό τρικ στο μακιγιάζ


Μερικές απαλές πινελιές ρουζ είναι απαραίτητες για να ζωντανέψουν και να φρεσκάρουν το πρόσωπό μας το πρωί αλλά και το βράδυ.

Μπορεί να φαίνεται «αθώο» αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το μακιγιάζ και χρειάζεται προσοχή τόσο όσον αφορά την απόχρωση όσο και την εφαρμογή του.

Σίγουρα θα θυμάστε τα πορτοκαλί και ροδακινί ρουζ που ήταν στη μόδα στα 00s, αλλά, παρόλο που η μόδα έχει επαναφέρει φέτος τα ντυσίματα της δεκαετίας, το μακιγιάζ δεν επηρεάζεται στον ίδιο βαθμό.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη τάση στο ρουζ τα τελευταία χρόνια είναι το φυσικό χρώμα, σαν να περπατήσατε γρήγορα για μερικά τετράγωνα ή να κάνατε λίγο τζόγκινγκ στον διάδρομο.

Τώρα, ένα νεό trend θέλει τα blush sticks να γίνονται απαραίτητα για το μακιγιάζ: στικ με κρεμώδες ρουζ που μπορεί να εφαρμοστεί στα μάγουλα, στα χείλη αλλά και σαν σκιά.

Πάντως, όποιο προϊόν και αν προτιμήσετε, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση του ρουζ ώστε να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ για να λεπταίνει το πρόσωπό σας

Για παράδειγμα, αν εφαρμόσετε το ρουζ οριζόντια, σχηματίζοντας δύο κάθετες γραμμές προς τη μύτη θα κοντύνετε το πρόσωπό σας (κόλπο ιδανικό για μακριά πρόσωπα).

@marysherb blush is such a powerful step of makeup 🤌🏻 blushes used: 1) @ColourPop Cosmetics blush stix 2)@Saie blush 3) @milkmakeup blush #blushplacemenet #blushtutorial #blush #creamblush #makeup ♬ som original - Gustavo Maia

Αντίθετα, αν εφαρμόσετε το ρουζ κάθετα, σχηματίζοντας δύο γραμμές παράλληλες στη μύτη σας, το πρόσωπο θα μοιάζει ελαφρώς πιο μακρύ και λεπτό.

@hygr.my 3 styles of blush placement to shape your face ✨ Tinted Lip Balm blush: Hisbiscus #blushplacement #tintedlipbalm #blushhack #makeuphack ♬ original sound - 🫧

Φυσικά το πιο συνηθισμένο είναι να εφαρμόσετε το ρουζ στις γωνίες του προσώπου, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό ώστε να δείτε αν κολακεύει περισσότερο το πρόσωπό σας.

SHARE