γυναίκες με παντελόνια και μπότες
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
23|01|2024 12:51
SHARE
STYLE TIPS

Πώς να συνδυάσετε τα υφασμάτινα παντελόνια σας με μποτάκια -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Καλή Τρίτη σε όλες!

Καμιά μέρα λέω να γράψω ένα κατεβατό για τους ρόλους της μητέρας, ρόλοι που δρν φτάνουν το 24ωρο και ξεπερνούν τις αντοχές σωματικές ή και ψυχικές. Η ζωή παλιά έμπαινε σε παύση όταν και όποτε το χρειαζόμουν για να ξεκουραστεί το μυαλό, να αναπλάσω την δημιουργικότητά μου. Τώρα δεν υπάρχει παύση, όλα γίνονται σε καθορισμένους χρόνους και αν δεν έχεις 2 άτομα για συνεχή βοήθεια, δεν υπάρχει ημέρα μου να μην μπορείς να μπορείς. Η συνθήκη αυτή του να μπορέσεις και όταν δεν μπορείς σε κάνει πιο δυναμική αλλά και πιο εύθραυστη. Να ξέρετε, υποσχέθηκα πως στη ζωή μου δεν θα δώσω καμία συμβουλή για γονεϊκότητα ποτέ αν δεν με ρωτήσουν. O κόσμος νομίζει ότι μπορεί να σε ανακουφίσει με μια δική του ανασκόπηση του πως τα κατάφερε σαν γονιός ενώ εσύ θα προτιμούσες μια ωραία ζεστή σπιτική πίτα. Τώρα που είπα για πίτα, άρχισα να προσέχω ξανά και ήδη νιώθω ότι σιγά σιγά ξεπρήζομαι.

Πάμε στις ερωτήσεις σας για αυτή την εβδομάδα...

Πελαγία μου καλησπέρα. Πήγα με χαρά να πάρω μπότες και δεν μου έκλειναν στη γάμπα οι περισσότερες… Απογοητεύτηκα! Ψάχνω ένα ζευγάρι ψηλές απλές μαύρες, και όλες έχουν διακοσμητικά βρε παιδί μου, αγκράφες και τέτοια. Τι στιλ μου προτείνεις να δω; Φαίνεται ότι οι εφαρμοστές δεν είναι για μένα. Μάνια

Αγαπητή Μάνια, δυστυχώς αυτό με την γάμπα τυχαίνει συχνά. Είναι και εμένα ο φόβος μου γιατί έχω γάμπα, δεν είναι στεγνά τα πόδια μου όπως και πολλών γυναικών. Νομίζω πως απλά πρέπει να ψάξεις σε περισσότερα μαγαζιά, έτυχε απλώς. Προτείνω πιο κλασικά μαγαζιά με παπούτσια όπως Τσουδερός, NAK και εννοείται ακόμα και μικρά μαγαζιά σε γειτονιές ή βιοτεχνίες ελληνικές.

Γεια σου Πελαγία μας. Πώς να φορέσω τις μάλλινες ζακέτες μου; Τώρα που έχει κρύο θέλω να τις φορέσω αλλά κρυώνω στο στέρνο και με ζιβάγκο από μέσα δεν μου αρέσει το πώς δείχνουν. Γενικά δεν μου αρέσει όταν το ρούχο έχει V και από μέσα βγαίνει ζιβάγκο ή μακό.

Αγαπητή φίλη, υπάρχουν πολλοί όμορφοι τρόποι να συνδυάσεις την ζακέτα σου. Σου γράφω εδώ μερικούς για να έχεις μια λίστα έτοιμη για το πρωί που θα ψάχνεσαι. Μπορείς να πειραματιστείς με μήκη και υφές, ειδικά τώρα που ο καιρός έφτιαξε πάλι και μπορείς να κάνεις τους συνδυασμούς σου χωρίς να σε απασχολεί το πανωφόρι τόσο. Με μακριά φούστα και πουκάμισο από μέσα & ζώνη πάνω από την ζακέτα (αγνόησε το βαμβακερό τοπ από μέσα στο λινκ.

Με μακριά φούστα και πουκάμισο από μέσα και ζώνη πάνω από την ζακέτα

Με καμπάνα παντελόνι χωρία ζώνη για χαλαρό minimal 70s στυλ. Το παντελόνι να είναι σκούρο.

Με μίνι φούστα

Με μάξι φόρεμα ελαστικό ή και όχι (εννοώ ριχτό)

Πελαγία, τι κάνουμε όταν πήραμε καινούρια αρβυλάκια μεσαίου ύψους και κάθονται περίεργα με όλα τα υφασμάτινα παντελόνια, τα τύπου pencil ή cigarette?

Αγαπητή φίλη, από ό,τι κατάλαβα με το περίεργα πρέπει να αναφέρεσαι στο κενό που μένει ανάμεσα στο παντελόνι και στα αρβυλάκια.Έτσι είναι. Δεν είναι το σωστό παπούτσι για αυτό το παντελόνι. Συνήθως τα cigarette χρειάζονται μπαλαρίνες, loafers ή μποτάκι στενό κάλτσα. Καμιά φορά και ένα chelsea boot ίσως να ταιριάξει αλλά πολύ δύσκολο. Είναι το παντελόνι αυτό στενό κάτω και σίγουρα θέλει καλτσάκι από μέσα για το κενό που σχηματίζεται. Στα cigarette ο εκτεθιμένος αστράγαλος είναι το κομψότερο του σημείο.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη σας φιλώ και περιμένω τις ερωτήσεις σας στο mail!

SHARE