γυναίκα με μπερέ στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
06|12|2020 09:13
SHARE
FANCY HAT

Μπερές -Το πιο σοφιστικέ καπέλο στην ιστορία της μόδας είναι ακόμη ασυναγώνιστα cool


Είναι ένα από τα πιο σοφιστικέ καπέλα της μόδας και έχει «γράψει» αιώνες ιστορίας.

Ο μπερές εντοπίζεται στα βάθη της ιστορίας -στον 17ο αιώνα άρχισε να φοριέται μαζικά και τότε θύμιζε περισσότερο μάλλινο σκούφο.

Αργότερα αποτέλεσε κομμάτι στρατιωτικής στολής, ενώ στην πιο σύγχρονη μόδα μπήκε στα 20s ως κομμάτι του ανδρικού αρχικά ντυσίματος.

Συνδέθηκε με τους ζωγράφους, τους συγγραφείς και τους διανοούμενους ενώ στα 60s και τα 70s έγινε πιο ενεργό κομμάτι του γυναικείου ντυσίματος.

Μέχρι σήμερα έρχεται και φεύγει από την mainstream μόδα, παραμένοντας σταθερή επιλογή μόνο για όσους το φορούν από άποψη.

Τα τελευταία χρόνια, οι στιλάτες Γαλλίδες αγκάλιασαν τους μπερέδες όσο κανένα άλλο αξεσουάρ, και φέτος ο μπερές είναι το πιο επίκαιρο και trending καπέλο του χειμώνα -μάλιστα, η Κέι Μός φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue φορώντας μπερέ!

Οι fashion insiders δεν δεσμεύονται από τον ρετρό χαρακτήρα του καπέλου για να δημιουργήσουν αντίστοιχα looks -αντίθετα, προσθέτουν τον μπερέ ακόμη και σε σύγχρονα outfits. 

Συνδυασμένος με πουκάμισα και σακάκια, με χαριτωμένα feminine πουλόβερ, με τουίντ τζάκετ α λα Chanel και φυσικά κομψά παλτό, ο μπερές δίνει προσωπικότητα σε κάθε χειμωνιάτικο look και σας κρατά ζεστή.

Ενδώστε, και δεν θα το μετανιώσετε.

SHARE