στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
LGBTQI+

Μήνας Υπερηφάνειας -Τα πιο στιλάτα κομμάτια από τις φετινές Pride συλλογές


Ο Ιούνιος είναι γνωστός ως Μήνας Υπερηφάνειας, αφιερωμένος στον αγώνα της LGBTQI+ κοινότητας να κερδίσει ίσα δικαιώματα στη ζωή και τον έρωτα.

Στις 28 Ιουνίου 1969, όταν η αστυνομία εισέβαλλε στο μπαρ Stonewall Inn του Μανχάταν, στο πλαίσιο της άδικης μεταχείρισης των αρχών απέναντι στα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, ξεκίνησε η εξέγερση που έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που σηματοδότησε μια νέα εποχή για μια κοινωνία ισότητας και έδωσε μια επαναστατική χροιά στο gay κίνημα. Μάλιστα, ένα χρόνο μετά την εξέγερση έγιναν οι πρώτες παρελάσεις στην ιστορία του Gay Pride.

Έτσι, καθιερώθηκε ο Ιούνιος ως ο Μήνας Υπερηφάνειας, στο πλαίσιο του οποίου τα fashion brands από όλον τον κόσμο συνήθως λανσάρουν μια σχετική συλλογή, χρωματισμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της LGBTQI+ κοινότητας.

Ο πιο πολύχρωμος μήνας του καλοκαιριού είναι αφιερωμένος στον αγώνα των queer ατόμων για ίσα δικαιώματα, στη συμπεριληπτικότητα, στην ορατότητα και την αποδοχή του διαφορετικού. Είναι μια υπενθύμιση για όσα έχουν καταφέρει οι queer ακτιβιστές και αγωνιστές του παρελθόντος αλλά και όσα χρειάζεται ακόμα να γίνουν για να μπορούμε να μιλάμε για μια κοινωνία ισότητας.

Αν και πολλές φορές τα brands έχουν σχολιαστεί αρνητικά ότι χρησιμοποιούν τον Μήνα Υπερηφάνειας ως πρόφαση για να κυκλοφορήσουν μια επιπλέον συλλογή και να βγάλουν επιπλέον χρήματα, αγνοώντας την κοινότητα τον υπόλοιπο χρόνο, πολλά αναφέρουν λεπτομερώς για το ποσό από τις πωλήσεις από τις Pride συλλογές που θα δοθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν τον αγώνα της.

Εμείς ξεχωρίσαμε παρακάτω μερικά από τα κομμάτια των φετινών Pride συλλογών που κέρδισαν την προσοχή μας. #LoveisLove!

Μήνας Υπερηφάνειας -Τα πιο στιλάτα κομμάτια από τις φετινές Pride συλλογές

Μοβ φόρεμα με διαφάνεια Levi's, Δείτε εδώ

SHARE