γυναίκα με σακάκι και παντελόνι στην εβδομάδα μόδας
Το vintage κομμάτι κερδίζει έδαφος /Φωτογραφία: Shutterstock
13|12|2020 11:00
SHARE
DECLUTTER

4 πράγματα που μπορείς να αφαιρέσεις τώρα από την ντουλάπα σου -Το απαραίτητο declutter της σεζόν


Αν η καθημερινότητα σε βρίσκει στο σπίτι περισσότερο από ό,τι συνήθως, τότε είναι ευκαιρία να κάνεις αυτό που εδώ και καιρό αναβάλλεις -μια εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας και της ντουλάπας σου.

Είναι πάντα πιο απλό από όσο νομίζεις και φαντάζεσαι, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμη και να έχεις αποφασίσει ότι πράγματι θα αποχωριστείς κάποια κομμάτια.

Το τέλος της διαδικασίας θα βρει την ντουλάπα σου πιο «ελαφριά» και τα ρούχα θα αναπνεύσουν -θα έρθουν πιο μπροστά τα κομμάτια που αγαπάς και δεν θα συνειδητοποιήσεις καν την έλλειψη όσων επέλεξες να αφαιρέσεις.

Προσοχή: δεν χρειάζεται να πετάξεις κανένα κομμάτι. Δώρισέ τα σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή δομές αστέγων και προσφύγων, χάρισέ τα σε φίλες και στην περίπτωση που είναι εξαιρετικά φθαρμένα ή σκισμένα, συγχαρητήρια, μόλις απέκτησες ένα καινούριο αξεσουάρ για ξεσκόνισμα.

Και αν έχεις δεύτερες σκέψεις ή σου μοιάζουν όλα εξίσου απαραίτητα, αυτό πιθανότατα δεν ισχύει. Παρακάτω, δες τα κομμάτια που θα αρχίσουν σύντομα μια νέα ζωή, εκτός της ντουλάπας σου.

Ένα παντελόνι που σε στενεύει

Το αν θα χάσεις κιλά ή όχι, δεν έχει στην προκειμένη περίπτωση, καμία σημασία. Όσο και αν σου αρέσει οπτικά, αν σε πιέζει ή σε στενεύει θα το αποφεύγεις συστηματικά, μέχρι να το ξεχάσεις. Όμως ακόμη και αν «ξαναμπείς» στο παντελόνι δεν θα νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό. Χρειάζεσαι ένα μαλακό ρούχο, όχι ένα στοίχημα.

Φθαρμένα σουτιέν

Είτε πρόκειται για ένα αθλητικό σουτιέν που δεν υποστηρίζει πια το σώμα σου, είτε για ένα δαντελένιο κομμάτι που αγόρασες ακριβό αλλά πέφτουν οι τιράντες του, μην βάζεις την στήριξη του στήθους σου σε δεύτερη μοίρα. Τα σουτιέν που δεν φοράς πια δεν έχουν καμία θέση στη ντουλάπα σου.

Ένα εντυπωσιακό τοπ ή φόρεμα που φόρεσες 2 φορές

Ήρθε η ώρα να κάνεις μια φίλη σου χαρούμενη. Το είδες, το ερωτεύτηκες, αλλά δυσκολεύεσαι να το φορέσεις στις περισσότερες περιστάσεις -έτσι έχει χάσει τη μαγεία του και κρέμεται στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Δεν καταλήγουν πάντα έτσι οι αυθόρμητες αγορές, αλλά όταν συμβαίνει ίσως έχει έρθει η ώρα το ρούχο να πάρει νέα ζωή από κάποιον άλλο.

«Χριστουγεννιάτικα» πουλόβερ

Τα αγόρασες κάποια Χριστούγεννα πριν χρόνια και τα φόρεσες μία σεζόν. Ένα παιδάκι που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει καινούρια ρούχα θα τα ευχαριστηθεί -και εσύ θα κερδίσεις χώρο για τα minimal πλεκτά που όντως φοράς διαρκώς.

SHARE