γυναίκα με καμπαρντίνα και γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
26|02|2024 08:00
SHARE
TRENCH TRICK

Γνωρίζατε σε τι χρησιμεύει το κούμπωμα στον ώμο της καμπαρντίνας -Το τρικ που θα αλλάξει τον τρόπο που ντύνεστε


Οι σικάτες καμπαρντίνες αποτελούν ένα από τα trending πανωφόρια της φετινής άνοιξης.

Τόσο οι μεγάλοι οίκοι όσο και τα high street brands έχουν λανσάρει φέτος άφθονες παραλλαγές της κλασικής trench coat, με περισσότερο ή λιγότερο διαχρονικά σχέδια.

Αν πέρυσι είχαν την τιμητική τους οι δερμάτινες καμπαρντίνες και τα δερμάτινα πανωφόρια γενικότερα, φέτος βλέπουμε την επάνοδο του χαρακτηριστικού μπεζ ή χακί στιλ που φορούσαν οι θρυλικοί ντετέκτιβ ή οι ντίβες του γαλλικού σινεμά.

Μια κομψή μπεζ καμπαρντίνα, που πάντα αγοράζουμε ένα νούμερο μεγαλύτερη για να δείχνει πιο πλούσια και ακριβή, συνδυάζεται ιδανικά με τζιν, με υφασμάτινο παντελόνι αλλά και με τα μίνι φορέματα και τις μίνι φούστες που είναι τόσο in φέτος.

Zara

Κι ενώ υπάρχουν πολλά μοντέρνα και πιο «πειραγμένα» σχέδια, όπως οι καμπαρντίνες που μοιάζουν με πουκάμισο ή αδιάβροχο, οι all time classic μίνι καμπαρντίνες με το σταυρωτό κούμπωμα διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ένα πλαϊνό κούμπωμα στον ώμο.

Κι ενώ ίσως νομίζατε (όπως κι εμείς) ότι πρόκειται απλώς για μια κομψή προσθήκη που λειτουργεί διακοσμητικά, μια ενημερωμένη fashion Tik Toker έρχεται να δώσει μια ανατρεπτική απάντηση.

Συγκεκριμένα, τα «epaulettes» (ελληνιστί οι επωμίδες) συνατιούνται στα παλιά παλτό για να στερεώσουν τα διακοσμητικά ή τις ζώνες, αλλά πλέον η χρήση τους είναι πράγματι διακοσμητική.

Ωστόσο, όπως βλέπουμε στο βίντεο της Julles, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατομμύρια views, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στερεώσετε την τσάντα σας!

Ξεκουμπώστε την επωμίδα, περάστε το χερούλι της τσάντας σας, και ξανακουμπώστε το: έτσι δεν θα σας γλιστρήσει ποτέ ξανά από τον ώμο!

Δείτε σε τι χρησιμεύει το πλαϊνό κούμπωμα της καμπαρντίνας

@theboldbudget i <3 epaulettes #vintagecoat #vintageburberry #burberry ♬ invisible string harp cover - hannah_harpist
SHARE