η Έλσα Χοσκ
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
17|01|2022 08:03
SHARE
TIMELESS STYLE

Το διαχρονικά σικάτο και σοφιστικέ outfit που αγαπούν τα supermodels


Υπάρχει μια κατηγορία ρούχων στη μόδα που παραμένει in όσες τάσεις και αν παρέλθουν.

Στα λεγόμενα all time classics περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα little black dresses, τα λευκά πουκάμισα από ποπλίνα και τα άνετα τζιν, όπως και οι συνδυασμοί αυτών των κομματιών μεταξύ τους.

Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι ίδιοι συνδυασμοί έχουν γίνει κλασικοί επειδή τους ανέδειξαν τα style icons μιας εποχής, δείχνοντας τον δρόμο προς το αιώνιο στιλ.

Ένα από τα πιο σικάτα και διαχρονικά outfits της μόδας, λοιπόν, είναι ο συνδυασμός σακακιού και τζιν, όπως τον λάτρεψαν τα supermodels των 90s και τον επανέφεραν μια για πάντα στη μόδα.

Η τάση είχε ξεκινήσει από τα 70s, όταν τα μακριά σακάκια και τα τζιν καμπάνα ήρθαν στο προσκήνιο, αλλά απέκτησε το cult status της στα late 80s όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα εμφανίστηκε με το συγκεκριμένο look.

Έκτοτε, τα supermodels (και φυσικά, όλες οι γυναίκες της μόδας) εμφανίζονται διαχρονικά με αυτό το συγκεκριμένο look που συνδυάζει τον σοφιστικέ χαρακτήρα ενός σακακιού με την ευελιξία του τζιν -το τέλειο casual chic ντύσιμο.

Η Σίντι Κρόφορντ με blazer
Getty Images /Ideal Image

Τα σακάκια αλλά και τα τζιν αλλάζουν εφαρμογή και στιλ ανάλογα με τις εποχές -στα 00s, για παράδειγμα, τα κοντά μεσάτα σακάκια συνδυάζονταν με κάπρι ή με bootcut jeans.

Η Kendall Jenner με blazer
Splash /Ideal Image

Ωστόσο, το διαχρονικά κομψό fit ήταν και παραμένει το overised, με ένα masculine blazer που πέφτει φαρδύ στους ώμους και ένα εντυπωσιακό wideleg τζιν που ψηλώνει το πόδι.

Η Bella Hadid με blazer
Splash /Ideal Image
Η Kaia Gerber με blazer
Splash /Ideal Image
Η Σίντι Κρόφορντ με blazer
Η Hailey Bieber με blazer
Splash /Ideal Image
Η Kaia Gerber με blazer
Splash /Ideal Image
SHARE