γυναίκα με γυαλιά ηλίου κοιτάζει την κάμερα
Urban with a twist /Φωτογραφία: Urban Owl x Tseklenis
12|12|2019 13:20
SHARE
URBAN OWLxTSEKLENIS

Urban Owl x Tseklenis –Η νέα fashion συνεργασία πίσω από τα πιο σοφιστικέ γυαλιά ηλίου της σεζόν


Τι θα συμβεί αν δύο δημιουργικές μονάδες ενώσουν τις δυνάμεις στους σε ένα κοινό project; To άθροισμα της έμπνευσης και της αισθητικής είναι το ιδανικό πεδίο για να αναδειχθούν δημιουργίες -έργα τέχνης που φέρουν τα κοινά στοιχεία των δύο δημιουργών.

Στην περίπτωση της συνεργασίας της Urban Owl με τον Γιάννη Τσεκλένη, συνέβη ακριβώς αυτό, στη καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Το ελληνικό brand γυαλιών ηλίου, που με τη σοφία μιας αστικής κουκουβάγιας, συμπυκνώνει το urban vibe της πόλης με sophisticated σχέδια with a twist, συναντήθηκε με τον ιδιοσυγκρασιακό Έλληνα σχεδιαστή των χρωμάτων και των statement prints.

«Προσεγγίσαμε το πρότυπο μας, τον designer, Γιάννη Τσεκλένη. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της Ελληνικής μόδας και μάθαμε, με κάθε λεπτομέρεια, υπέροχες ιστορίες που μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας εξιστορήσει. Καθώς η όμορφη συζήτηση ολοκληρώθηκε, ήρθε η σειρά μας να του διηγηθούμε την δική μας ιστορία. Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, μοιραστήκαμε μαζί του την ιδέα μας : "Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά"», θυμάται η ομάδα της αστικής κουκουβάγιας.

Το «ναι» από την πλευρά του σχεδιαστή, έφερε ατελείωτες συζητήσεις για το «τεχνικό κομμάτι» (δηλαδή τον τρόπο κατασκευής), αλλά και μια βουτιά στον γεμάτο χρώματα και patterns κόσμο του Γιάννη Τσεκλένη, ανασύροντας και μελετώντας αρχειακό υλικό του οίκου.

Μετά από πυρετώδεις συζητήσεις και ιδέες, οι δύο ομάδες έφτασαν στην πηγή της έμπνευσης :ένα αγαπημένο σχέδιο του Τσεκλένη από το 1972, το Voodoo -τόσο χρώμα και τόση ατμόσφαιρα- σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σχέδιο ανακάλυψαν τον σχηματισμό ενός γυαλιού, σε πολύ πρώιμη μορφή.

Και αυτό ήταν. Σταδιακά το αρχικό σχέδιο μετατράπηκε σε βιομηχανικό σχέδιο και το γυαλί απέκτησε την τελική του υπόσταση, ενώ στη συνέχεια ο σχεδιαστής επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους.

Τα statement κομμάτια της συνεργασίας, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο launch event που θα γίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στα Optical Παπαδιαμαντόπουλος, Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά.

SHARE