γυναίκα με πουλόβερ και πουκάμισο
Φωτογραφία: Instagram/@_constance_d
11|10|2021 09:00
SHARE
LIBRARIAN CHIC

Fashion intellectuals -Το σοφιστικέ ντύσιμο που προτιμούν φέτος τον χειμώνα οι ρομαντικές fashionistas


Η μόδα τρέχει πάντα σε δύο ταχύτητες -τις mainstream τάσεις που προκύπτουν από τα catwalks και τις συλλογές των σχεδιαστών αλλά και τις τάσεις που διαμορφώνονται από subcultures στα social media.

Την περασμένη χρονιά, για παράδειγμα, μία από τις τάσεις που αναπτύχθηκαν (και εξελίχθηκαν σε viral) στο Tik Tok ήταν το «dark academia».

Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύνολο μιας αισθητικής που συνδυάζει εικόνες από κολλέγιο (τις βιβλιοθήκες, το προαύλιο, τα επιβλητικά κτήρια της Οξφόρδης) στην πιο «σκοτεινή» και ατμοσφαιρική εκδοχή τους, δηλαδή με συννεφιασμένο ουρανό, χαμηλό φωτισμό και κεριά.

Η συγκεκριμένη αισθητική συνοδεύεται από λίστες με κλασική μουσική (μπορείτε να βρείτε μερικές dark academia playlists στο Youtube) αλλά και από το αντίστοιχο ντύσιμο που θυμίζει το άλλοτε δημοφιλές librarian chic.

Ρετρό καρό φούστες, μοκασίνια με κάλτσες, feminine ζακέτες, μπερέδες , vintage τσάντες και φυσικά καρό σακάκια -αυτά είναι μερικά από τα must κομμάτια της αισθητικής της dark academia.

Πολλά κορίτσια υιοθέτησαν το trend σε total looks που πράγματι θύμιζαν στολές, αλλά φέτος τον χειμώνα μπορείτε να δανειστείτε επί μέρους στοιχεία από το trend και να δώσετε μια σοφιστικέ νότα στις εμφανίσεις σας.

Ένα καρό σακάκι, για παράδειγμα, αναδεικνύεται σε κομμάτι-κλειδί για τα συγκεκριμένα looks, αλλά και για το φθινοπωρινό ντύσιμο εν γένει.

Φορέστε το με ένα πουκάμισο σε λευκή ή off-white απόχρωση, και ολοκληρώστε με ένα κοτλέ παντελόνι, ή μια καρό φούστα και ένα ζευγάρι μοκασίνια.

SHARE