γυναίκες με παλτό στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
21|10|2022 09:22
SHARE
SIZE UP

Το στιλιστικό τρικ που θα κάνει το ντύσιμό σας πιο classy


Σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες φράσεις κλισέ της μόδας, το στιλ δεν αγοράζεται.

Και όμως, είναι αλήθεια.

Η αισθητική, το προσωπικό γούστο σχετίζονται άμεσα με την προσωπικότητα αυτού που φορά τα ρούχα και έτσι δεν είναι τυχαίο ότι τα πραγματικά style icons δεν υπάκουαν σχεδόν ποτέ στους κανόνες της μόδας. Αντίθετα, δημιούργησαν νέους.

Μια παράμετρος, ωστόσο, του στιλ που μπορεί να αλλάξει εντυπωσιακά το ντύσιμο σχετίζεται με την εφαρμογή και το μέγεθος των ρούχων.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τα ρούχα των 30s και των 40s να δείχνουν τόσο κομψά είναι ότι ράβονταν πάνω στα σώματα των γυναικών από μοδίστρες.

Ακόμη και σήμερα, οι fashion experts προτείνουν να μεταποιείτε ένα ρούχο προκειμένου να ταιριάζει γάντι στο σώμα σας. Και ενώ αυτό είναι πράγματι το κλειδί για άψογα looks, η πρώτη εναλλακτική συστήνει να αγοράζετε ρούχα ένα μέγεθος μεγαλύτερα.

Το εν λόγω στιλιστικό τρικ δεν κοστίζει τίποτα- γιατί απλούστατα πρόκειται για ένα στοιχείο που φροντίζετε τη στιγμή που αγοράζετε το ρούχο.

Ένα oversized παλτό ή πουλόβερ και ένα φόρεμα στο μεγαλύτερο νούμερο, «πέφτει» πιο άνετα και πιο χυτά στο σώμα αποπνέοντας πολυτέλεια.

Το ίδιο ισχύει και για τα τζιν- αν βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο μεγέθη, προτιμήστε το μεγαλύτερο, που δεν θα τσιτώνει και θα δείχνει πιο πλούσιο στο σώμα.

Πολλές γυναίκες της μόδας ορκίζονται στη συνήθεια του «size up» και δεν έχουν άδικο.

Η μόδα των τελευταίων χρόνων αποθεώνει τα oversized ρούχα, αλλά η χρυσή τομή της πολυτέλειας είναι απλώς στο ένα μέγεθος πάνω.

Ο λόγος είναι απλός -το size up κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο πλούσια και πολυτελή, χωρίς να είναι παράλογα μεγάλα. Είναι προτιμότερο ένα κομψό υφασμάτινο παντελόνι να σουρώνει ελαφρά αλλά να δείχνει κομψό καθώς κάθεστε, παρά να σφίγγει το σώμα σας με την παραμικρή κίνηση. Το ίδιο ισχύει και για τα φορέματα, τις φούστες και φυσικά τα πανωφόρια.

Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά!

SHARE