γυναίκα με στέκα και πουκάμισο περπατά στην εβδομάδα μόδας
Stylish faux pas /Φωτογραφία: Shutterstock
12|11|2020 15:18
SHARE
FASHION TABOO

Ο «απαγορευμένος» συνδυασμός χρωμάτων που δείχνει ακαταμάχητα κομψός -Τα look που σε κάνουν να αναθεωρήσεις


Στη μόδα δεν υπάρχουν taboo και ακόμα και οι «κανόνες» είναι στην πραγματικότητα ελαστικοί -όλα είναι εξαρτώνται από το προσωπικό στιλ.

Οι πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του χώρου, από την Coco Chanel στον Saint Laurent, εστίαζαν στη δύναμη του «λάθους» ως σωστού και το κατά πόσο το να ακολουθεί κανείς τη νόρμα δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, τα fashion faux pas υφίστανται και σε γενικές γραμμές έχουν ισχύ -ένα από αυτά για παράδειγμα είναι ο «απαγορευμένος» συνδυασμός καφέ και μαύρου.

Θεωρούνται δύο χρώματα ασυμβίβαστα, που δεν αναδεικνύονται μαζί, δεν κολακεύουν το πρόσωπο και ίσως «μπερδεύουν» το outfit -αντίληψη που ισχύει και για το μαύρο και το σκούρο μπλε.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε -η Rosie Huntington Whiteley τόλμησε πρόσφατα τον συνδυασμό, αποδεικνύοντας πόσο chic και ασυνήθιστος μπορεί να δείξει.

Αλλά δεν είναι η μόνη. Όσες fashionista τολμούν τον συνδυασμό επιβραβεύονται από το τελικό αποτέλεσμα -κομψό, πρωτότυπο και απίστευτα σοφιστικέ.

Πώς να το φορέσετε;

Επιλέξτε ένα καφέ πανωφόρι πάνω από total black ντύσιμο, με ένα chic πουλόβερ και μαύρη φούστα ή παντελόνι ή ακόμη και με chocolate κοστούμι και μαύρα αξεσουάρ.

SHARE