γυναίκες περπατάνε με μπότες στην εβδομάδα μόδας
These boots are made for walking/ Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΝΕΤΕΣ ΜΠΟΤΕΣ

Πριν επενδύσεις στο φετινό ζευγάρι μπότες έλεγξε ότι έχει αυτά τα 4 χαρακτηριστικά- Οι fashion experts προειδοποιούν


Το φθινόπωρο είναι επίσημα η εποχή του χρόνου όπου «κατεβαίνουν» τα χειμωνιάτικα από το πατάρι. Τότε γίνεται μια πρώτη διαλογή σύμφωνα με τη λογική του «τι κρατιέται- τι πετιέται» (πλέον δεν πετιέται αλλά δωρίζεται) και ανακαλύπτεις τι είναι εκείνο που χρειάζεται να αγοράσεις.

Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, ο πειρασμός να αγοράσεις ένα καινούριο ζευγάρι μπότες είναι και αυτοφυής- προκύπτει χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια έλλειψη. Οι τάσεις συμβάλλουν σε αυτό- φέτος, υπέροχες ψηλές μπότες με τακούνι, παιχνιδιάρικα ankle boots με animal print και cowboy εκδοχές μας δίνουν όλους τους λόγους που ψάχναμε για να σκεφτούμε μια νέα αγορά.

Και ενώ το στυλ είναι καθαρά ζήτημα προσωπικής αισθητικής (με μια δόση fashion επικαιρότητας), οι fashion experts τονίζουν ότι το πιο σημαντικό στοιχείο για να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι μπότες είναι και πρέπει πάντα να είναι το πόσο άνετα εφαρμόζουν στο πόδι.

Φυσικά η άνεση είναι χρυσός κανόνας για κάθε παπούτσι ή ρούχο που αγοράζουμε, αλλά οι μπότες είναι μια αγορά-επένδυση, τις επιλέγουμε για να τις φοράμε και σε 10 χρόνια από τώρα (αντίο fast fashion). «Οι μπότες καλύπτουν μεγαλύτερη έκταση στο πόδι μας από οποιοδήποτε άλλο παπούτσι- έτσι πρέπει να σιγουρευτούμε ότι υποστηρίζουν κατάλληλα όλα τα διαφορετικά σημεία», λέει η Suzanne Levine, ποδίατρος και ιδρύτρια του Institute Beauté.

Ποια είναι λοιπόν τα 4 στοιχεία-κλειδιά που πρέπει πάντα να «τσεκάρετε» πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι μπότες;

Χώρος στο μπροστινό μέρος

https://www.instagram.com/p/B2SXHdsHYz0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Ναι, πρόκειται για το κλασικό τρικ με το δάχτυλο: Όταν στέκεστε, πρέπει να υπάρχει χώρος στο μπροστινό μέρος όσο ένα ή μισό δάχτυλο. Επιπλέον, ελέγξτε την αίσθηση όταν τη φοράτε- αν είναι πολύ στενή ή μπαίνει δύσκολα, τότε είναι σίγουρο ότι δε θα σας βολέψει.

Το ιδανικό τακούνι

https://www.instagram.com/p/B2mlM2ilUDN/?utm_source=ig_embed


Πρέπει να γνωρίζετε το σκοπό για τον οποίο αγοράζετε τη μπότα αλλά και το σώμα σας. Αν είστε συνηθισμένη στα ψηλά και λεπτά τακούνια, τότε μην το σκέφτεστε διπλά. Αν ωστόσο, προτιμάτε να επενδύσετε σε μια μπότα που θα φοράτε από το πρωί ως το βράδυ ένα μεσαίο ύψος block heel θα σας προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και άνεση, ενώ παράλληλα «περνάει» και σε πιο formal περιστάσεις.

Έμφαση στο υλικό

https://www.instagram.com/p/Bt3hhUBHG1b/


Συνήθως οι πολύ οικονομικές μπότες είναι κατασκευασμένες από υλικά που δεν θα συμπεριφερθούν καλά στα πόδια σας. Το (vegan) δέρμα είναι η καλύτερη λύση, ενώ τα brands που ειδικεύονται στα παπούτσια είναι τα πρώτα στα οποία θα προτιμήσετε να κοιτάξετε. Μια μεγάλη high street αλυσίδα ρούχων μπορεί να μην διαθέτει το ίδιο ποιοτικά παπούτσια, από τη ραφή ως τη ανθεκτικότητα του τακουνιού.

Μέσα όπως έξω

https://www.instagram.com/p/B2YyOPbCIX8/


Όσο πολυτελής και ποιοτική και αν δείχνει μια μπότα απ’ έξω, πριν την αγοράσετε ελέγξτε πάντα το εσωτερικό της. Εκτός από το να τη φορέσετε, ψηλαφήστε με το χέρι σας το ύφασμα δίπλα στο φερμουάρ- μπορεί να ανακαλύψετε μικρά εξογκώματα, κλωστές ή κάποιο τμήμα του υφάσματος που προεξέχει και μπορεί να ερεθίσει το πόδι σας.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα ωραιότερα ζευγάρια μπότες της αγοράς.SHARE