Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ
Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ αποσύρεται μετά από 50 χρόνια καριέρας /Φωτογραφία: AP
18|01|2020 13:06
SHARE
JEAN PAUL GAULTIER

Τελευταίο ντεφιλέ για τον Ζαν Πολ Γκοτιέ -Μετά από 50 χρόνια καταξίωσης στον χώρο της μόδας


Το τελευταίο του ντεφιλέ ετοιμάζει ο Ζαν Πολ Γκοτιέ.

Ο 67χρονος Γάλλος σχεδιαστής μόδας, με μήνυμά του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι η επικείμενη επίδειξη μόδας της θα είναι και η τελευταία της καριέρας του. «Αυτό το σόου γιορτάζει τα 50 χρόνια καριέρας και θα είναι το τελευταίο μου. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι η Haute Couture θα συνεχίσει με μια νέα ιδέα», έγραψε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος σχεδιαστής.

«Σας προσκαλώ να γιορτάσετε τα 50 χρόνια μου στη μόδα στο Théâtre du Châtelet. Θα είναι ένα πάρτι με πολλούς φίλους μου, και θα διασκεδάσουμε μέχρι πολύ, πολύ αργά», συνέχισε.

Μπορεί ο Ζαν Πολ Γκοτιέ να κρεμά τα… σχέδιά του, αλλά υπόσχεται ότι η Haute Couture συνεχίζεται. «Εχω μια νέα ιδέα, θα σας πω αργότερα… Ολα τα μυστικά. Συνεχίζεται»!

Η ανακοίνωση έγινε μεσούσης της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, λίγο πριν το ξεκίνημα των επιδείξεων τη Δευτέρα.

Ο Γάλλος μόδιστρος, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν, θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980.

Είναι ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο iconic κορσές της Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου.

Η Μαντόνα με τον κορσέ
Η Μαντόνα με τον κορσέ /Φωτογραφία: AP

Γιος ενός λογιστή, που μεγάλωσε στο Αρκέιγ (Βαλ ντε Μαρν), κοντά στο Παρίσι, που μυήθηκε από πολύ μικρός στη μόδα από την αισθητικό γιαγιά του, δημιούργησε φούστες για άνδρες το 1984, καθώς για εκείνον «ένας άνδρας δεν φέρει την αρρενωπότητά του στα ρούχα του, ο ανδρισμός βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του».

SHARE