Στιλάτη γυναίκα στο Παρίσι
Φωτογραφία: Shutterstock
03|01|2021 09:40
SHARE
PARISIAN CHIC

Αυτός ο λογαριασμός στο Instagram καταγράφει όσα φορούν οι Παριζιάνες στην καθημερινότητά τους


Ένας λογαριασμός στο Instagram είναι αφιερωμένος στο αξεπέραστο στιλ των Παριζιάνων.

Το στιλ των Παριζιάνων είναι θα έλεγε κανείς ιστορικό. Η αισθητική τους εμπνέει τις γυναίκες από όλον τον κόσμο εδώ και αμέτρητα χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και μελέτης για τα περισσότερα fashion περιοδικά και sites. Ο ορισμός του ανεπιτήδευτου, το στιλ των Γαλλίδων δίνει την εντύπωση είναι «εύκολο». Με την έννοια ότι, όταν βλέπεις μια βέρα Παριζιάνα και αναλύεις τι φορά εκείνη τη στιγμή, θα παρατηρήσεις ότι προτιμά κομμάτια που υπάρχουν σε κάθε γυναικεία ντουλάπα. Εμπιστεύεται αυτά που λέμε «basic items» και αποφεύγει την υπερβολή. Τιμά τη διαχρονικότητα, εμπνέεται από την ιστορία της μόδας, αλλά προσαρμόζει πάντα το look της στη σύγχρονη εποχή.

Αυτό αποδεικνύει και το εξαιρετικό προφίλ @parisiensinparis στο Instagram, στο οποίο δημοσιεύονται ανώνυμα φωτογραφίες Παριζιάνων, που ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει να περπατούν στους δρόμους της Πόλης του Φωτός. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν φόρο-τιμής στο στιλ των Γαλλίδων και μας δίνει μια γεύση από το τι φορούν στην καθημερινότητά τους.

Σύνολα κομψά, μίνιμαλ, χωρίς φανφάρες και δραματισμού, τα οποία μπορείτε πολύ εύκολα να αντιγράψετε κι εσείς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε ότι έχετε κάποια βασικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας.

Τι δεν λείπει από την ντουλάπα μιας Γαλλίδας:

Κάνοντας scroll down στο πολύ ενδιαφέρον αυτό προφίλ, καταλήγουμε ότι, για να υιοθετήσετε το παρισινό στιλ, το oversized πανωφόρι είναι βασικό κομμάτι. Γκαμπαρντίνα, παλτό σε κλασικές αποχρώσεις, καμηλό και μαύρα, ή πιο ιδιαίτερες και πολλά άλλα στιλ χαρίζουν άμεση γαλλική, ανεπιτήδευτη φινέτσα.

Επίσης, από τα κομμάτια που εμφανίζονται πιο συχνά στο προφίλ είναι τα sneakers, αλλά και τα chunky μποτάκια. Οι Γαλλίδες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα συγκεκριμένα παππούτσια, τα οποία προσθέτουν ένα 90s vibe στο easy chic ντύσιμό τους. Φυσικά, οι φωτογραφίες με τις Παριζιάνες να φορούν τζιν είναι πολλές, με τις περισσότερες να προτιμούν την άνετη γραμμή, που είναι και απόλυτη τάση της σεζόν.

Όσον αφορά τις τσάντες, φαίνεται ότι τα Parisian girls έχουν αδυναμία στις tote bags. Άνετες και ιδανικές για τα daily looks, χωρούν ό,τι τους είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά τους, ενώ είναι στιλάτες και πολύ chic.

SHARE