γυναίκες με μαύρα παντελόνια
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
27|02|2024 14:06
SHARE
STYLING POINTS

Τα στιλιστικά τρικ για να δείχνετε ψηλότερη όταν ντύνεστε


Το σωστό styling είναι το παν σε ένα ντύσιμο, αφού μπορεί να κάνει οποιοδήποτε ρούχο να δουλέψει ή να μην δουλέψει σωστά.

Και λίγα πράγματα είναι τόσο ενδιαφέροντα στο ντύσιμο όσο το να συνειδητοποιούμε τις «μαγικές» ιδιότητες των ρούχων της γκαρνταρόμπας μας.

Με τους σωστούς συνδυασμούς και με έξυπνα hacks μπορούν να ψηλώσουν, να λεπτύνουν και γενικώς να δημιουργήσουν εικόνες τις οποίες δεν υποψιαζόμασταν καν.

Ξεκινώντας να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα και τους συνδυασμούς είναι πάντα σημαντικό να έχουμε το σωστό mindset: να θέλουμε να αναδείξουμε το σώμα μας και όχι να το διορθώσουμε ή να το αλλάξουμε.

Το body positivity αγκαλιάζει τις ανασφάλειες, τον αρνητισμό στον οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα, το να μην μας αρέσει κάποιο χαρακτηριστικό, αλλά στοχεύει σε μια θετική γενικότερη εντύπωση που δεν βασίζεται σε πρότυπα αλλά είναι αυτοαναφορική -κρίνεις το σώμα σου γι΄ αυτό που είναι, χωρίς συγκρίσεις.

Παρ΄όλα αυτά, αν είστε σε mood να δείχνετε ψηλότερη και να κάνετε τη σιλουέτα σας να δείχνει πιο ψηλόλιγνη, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα styling tips.

H Instagramer bubu δείχνει σε ένα σύντομο βιντεάκι 3 styling tips για να δείχνετε ψηλότερη

Επιλέξτε ψηλόμεσα παντελόνια σε ανοιχτές αποχρώσεις

Τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τις επιφάνειες (και αδυνατίζουν) αλλά αν θέλετε να δείχνετε ψηλότερη επιλέξτε ένα ψηλόμεσο παντελόνι σε neutral απόχρωση.

Αποφύγετε τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις

Είναι γνωστό ότι η μονοχρωμία ψηλώνει. Έτσι, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα λευκό παντελόνι αν φοράτε μπεζ πουλόβερ ή ένα κόκκινο παντελόνι αν το τοπ σας έχει το χρώμα της φράουλας. Έτσι το σώμα δείχνει ενιαίο, χωρίς κοψίματα που συχνά «κονταίνουν» τη σιλουέτα.

Ο κανόνας των ποσοστών

Εφαρμόστε τον κανόνα των ποσοστών 20% και 80% αντί για 50% -50%. Αυτό σημαίνει να επιλέξετε ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα που εφαρμόζει ψηλά στη μέση έτσι ώστε το κάτω μέρος να καταλαμβάνει το 80% του ντυσίματος και το πάνω μέρος το 20%. Το αντίστροφο θα «χαμήλωνε» το look προς τα κάτω.

Τέλος, η Instagrammer προτείνει και ένα ακόμα tip, το οποίο μας φάνηκε αρκετά εξειδικευμένο αλλά μπορείτε εύκολα να το δοκιμάσετε. Συγκεκριμένα, προτείνει να φοράτε ένα μακρύ πανωφόρι (όπως η καμπαρντίνα) ανοιχτό, ιδανικά συνδυασμένο με μαύρο από μέσα ώστε να τονίζονται οι κάθετες γραμμές στη σιλουέτα και να δείχνει ψηλότερη.

SHARE