γυναίκα με τσάντα και φλοράλ παντελόνι στην εβδομάδα μόδας
New obsession /Φωτογραφία: Shutterstock
16|03|2020 10:30
SHARE
BAG OBSESSION

Οι πιο ενημερωμένες γυναίκες της μόδας θα κρατούν τον χειμώνα αυτή την τσάντα -Στιλάτη και σοφιστικέ


Οι εβδομάδες μόδας «μίλησαν», βάζοντας στις απανταχού wishlist στιλάτα αξεσουάρ -τσάντες και παπούτσια- , ενδιαφέροντα κομμάτια και τάσεις που επιστρέφουν από το παρελθόν.

Και ενώ υπάρχουν άφθονες επιλογές που διεκδικούν μια θέση στα statement items που θα επενδύσουμε μελλοντικά, υπάρχει ένα κομμάτι που ξεχωρίζει τόσο στις street εμφανίσεις όσο και στα στιλάτα Instagram post.

H τάση ξεκίνησε (όπως είναι αναμενόμενο) από τον οίκο Bottega Veneta, που έχει εξελιχθεί ο νο. 1 trendsetter οίκος με ιδιαίτερη έμφαση στα αξεσουάρ, και πλέον πολλά brands έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά του και λανσάρουν τσάντες με το ίδιο χαρακτηριστικό.

Πρόκειται φυσικά για τις δερμάτινες πλεκτές τσάντες (woven bags), με πιο ψιλό ή χοντρό πλέξιμο, που αναβαθμίζουν την κάθε εμφάνιση με την ιδιαίτερη υφή τους.

Περισσότερο από τα μαλακά pouches ή τις νάιλον τσάντες που αναδύθηκαν ως τάσεις, οι πλεκτές δερμάτινες τσάντες δείχνουν ακριβές και πολυτελείς (ακόμα και αν είναι οικονομικές), ενώ ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο τους είναι ο συνδυασμός εποχών -το πλεκτό παραπέμπει σε πιο ανάλαφρο, καλοκαιρινό αξεσουάρ ενώ το δέρμα σε χειμωνιάτικο.

Οι woven bags εμφανίστηκαν στις fashion weeks σε πολλές παραλλαγές -μικρές και με χρώμα, μεγάλες και πιο basic.

Δείτε εδώ μερικές επιλογές της αγοράς για να υιοθετήσετε την τάση.

SHARE