fbpx 13 συμβουλές για να αρχίσεις το spring cleaning της ντουλάπας σου από την Πελαγία Χριστάκη | BOVARY
Ανοιξιάτικη ντουλάπα
Οι συμβουλές της wardrobe curator/ Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
Ι HAVE NOTHING TO WEAR

13 συμβουλές για να αρχίσεις το spring cleaning της ντουλάπας σου από την Πελαγία Χριστάκη


Αγαπητά κορίτσια, λόγω των συνθηκών και των ημερών θα ήταν κουφό να απαντάω σε ερωτήσεις του "τι να φορέσεις"....στο σαλόνι. Έτσι, κουλάρουμε για λίγο με τις ερωτήσεις: θα γράφω για πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι. Δες το "μένουμε σπίτι" σαν μια καλή ευκαιρία να αναδιοργανώσεις τη ζωή σου και να κάνεις κάποιες δουλειές που δεν προλάβαινες πριν.

Στη δική μου λίστα, ψηλά, πολύ ψηλά είναι να οργανώσω τη ντουλάπα μου και να χάσω 6 κιλά. Έχοντας, ήδη, ξεκινήσει την Δευτέρα μου βάζοντας τέσσερα πλυντήρια, βγάζοντας φρύδια, κάνοντας έρευνα, βάζοντας μάσκες ομορφιάς και τακτοποιώντας όλα τα δείγματα-φακελάκια σε σειρά, είμαι έτοιμη για spring cleaning στη ντουλάπα.

1. Πρώτα, βρες έναν χώρο μεγάλο -όπως το κρεβάτι- για να απλώσεις τα ρούχα. Βγάλ'τα όλα από την ντουλάπα κι άρχισε την διαλογή.

2. Κατηγορία πέταμα: σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα εσώρουχα και τα τρύπια (πολύ τρύπια) μπλουζάκια που δεν μπορείς να δωρίσεις και πρέπει να...σουταριστούν. Όταν λέμε "πετάμε" εννοούμε κάνουμε ανακύκλωση (σε μεγάλα καταστήματα όπως τα Zara).

3. Ξέχασα να σου πω ότι μια κούπα καφέ είναι η καλύτερη παρέα για αυτή τη δουλειά -μαζί βέβαια με τις αγαπημένες σου λίστες τραγουδιών.

4. Δες τον διαθέσιμό χώρο σου και κατανόησε πως μπορείς να τον διαχειριστείς έξυπνα. Ξέχασε τις ογκώδεις κρεμάστρες: ήρθε η ώρα να παραγγείλεις λεπτές με βελούδινη επίστρωση. Κράτησε μόνο τις ξύλινες που είναι ιδανικές για σακάκια γιατί διατηρούν την φόρμα τους στους ώμους.

5.Τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα σε ράφια που έχουν μεγάλη απόσταση μπορούν να γίνουν ιδανικοί χώροι για διαχωριστικά και υφασμάτινα κουτιά.

https://www.instagram.com/p/B91IE91pRhP/

6. Τα παπούτσια μέσα στη ντουλάπα μπορούν να μπουν μόνο μέσα στα κουτιά τους ή σε διάφανα πλαστικά. Παρακαλώ να μην τα βλέπω χύμα -εκτός αν υπάρχει μια ειδική θέση κάτω από συρτάρια για παπούτσια. Ειδικά, τώρα, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικές.

7. Καθαρίζουμε τακτικά την ντουλάπα μας από χνούδια και σκόνη και την αφήνουμε ανοιχτή αν λείψουμε (ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΕΛΑΓΙΑ;) για να μην μυρίζει κλεισούρα.

8. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποια μυρωδιά, βράστε γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε την μέσα στην ντουλάπα και κλείστε τις πόρτες. Το γάλα θα πάρει τις μυρωδιές.

9. Τα ρούχα που δεν φοράς στη δουλειά και σε εξόδους, θα σε βοηθήσει να τα χωρίσεις σε "μικροκατηγορίες",(σε ρούχα "του Ύπνου", "του Σπιτιού" (ήρεμα εδώ όχι όλα τα ξεχειλωμένα), "της Γυμναστικής", "για Δουλειές σπιτιού").

Αυτές οι "ύπουλες" μικροκατηγορίες είναι που σκορπίζονται σε όλη την ντουλάπα. Μάζεψέ τις και δες τι ποσοστό του χώρου σου καταλαμβάνουν. Τα ρούχα αυτά πρέπει να μένουν μαζί γιατί δυσκολεύουν την λειτουργία της ντουλάπας. Για παράδειγμα, όλα τα ρούχα της γυμναστικής θα πρέπει να βρίσκονται μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των σουτιέν και καλτσών.

https://www.instagram.com/p/B8O3T4tJb_G/

10. Το δίπλωμα των ρούχων είναι σημαντικό, προσπάθησε να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος και αποφάσισε ποια θα διπλώσεις. Προσωπικά, τα τζιν μου τα προτιμώ διπλωμένα. Μερικά ρούχα όπως τα πλεκτά δεν γίνεται να μην τα διπλώσεις γιατί θα ανοίξουν.

11. Κανένα βρόμικο ρούχο δεν έχει θέση στη ντουλάπα, γι' αυτό καλό θα ήταν να έχεις μία ράγα με ρούχα που έχεις ήδη φορέσει και αερίσει. Κράτα εκεί και κάνε συνδυασμούς μέχρι να έρθει η ώρα τους για πλύσιμο. Ειδικά για όσους καπνίζετε, προσοχή!

12. Ο διαχωρισμός των ρούχων σου ανά χρώμα θα σου πει πολλά για τον εαυτό σου και ποια χρώματα τελικά προτιμάς.

13. Στα συρτάρια, βάζουμε πιο ψηλά τα εσώρουχα και μετά, ξεκινάμε με τα ρούχα που χρησιμοποιούμε πιο πολύ. Επίσης. τα εσώρουχα δεν μπαίνουν στο τελευταίο συρτάρι γιατί η σκόνη τρυπώνει εκεί πρώτα.


Αυτά μέχρι την επόμενη φορά! Μείνε σπίτι, έχουμε δουλειές.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το Ι have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί.

SHARE