fbpx Τα υφάσματα που οι γυναίκες θα ήταν καλύτερο να αποφεύγουν όσο μεγαλώνουν | BOVARY
Γυναίκες στο δρόμο
Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Τα υφάσματα που οι γυναίκες θα ήταν καλύτερο να αποφεύγουν όσο μεγαλώνουν


Καλή Τρίτη σε όλες με άνοιγμα καταστημάτων!

Ήδη από χθες «έπεσαν» τα πρώτα τηλέφωνα από φίλες για μια χαλαρή βόλτα να ξεσκάσουμε. Ο καιρός είναι χειμερινός και «μυρίζει» χιόνι: χρειάζεσαι -οπωσδήποτε- ζεστό ντύσιμο για να κυκλοφορήσεις. Πουλόβερ, παλτό, σκουφί και κοτλέ παντελόνι για απόλυτη ζέστη. Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι δεν έχω ξεστολίσει το δέντρο ακόμα γιατί με το κρύο ζω δεύτερα Χριστούγεννα. Αύριο, όμως, το ξεστολίζω, φτάνει. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά έχω κέφι για βόλτα αλλά με προσοχή. Μου έλειψε να χαζεύω σε μαγαζιά και να πίνω για καφέ στα όρθια.

Γεια σου Πελαγία. Γράφω πρώτη φορά, διαβάζω ανελλιπώς τη στήλη σου και μου αρέσει πολύ και ο τρόπος που μας απευθύνεσαι! Συχνά αστείος, χωρίς να είναι ειρωνικός. Θέλω να σε συμβουλευτώ, ποιο από τα δύο πανωφόρια να αγοράσω φέτος στις εκπτώσεις, καθώς μπορώ να πάρω μόνο ένα. Είτε ένα biker, είτε ένα καμηλό παλτό (μαύρο έχω). Δεν έχω τίποτα από τα δύο. Ποιο θα μου πρότεινες; Είμαι 42, εκπαιδευτικός, αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο. Δήμητρα, Φάρσαλα.

Αγαπητή Δήμητρα, σε ευχαριστώ που με διαβάζεις και χαίρομαι που με βρίσκεις συχνά αστεία, προσπαθώ μέσα από την στήλη να σας κρατώ παρέα και να μην σας αγχώνω για τα ρούχα γιατί όλα διορθώνονται.

Το καμηλό παλτό είναι διαχρονικό, κομψό και θα σε κρατά ζεστή.

Τα biker τα αγαπάμε αλλά δεν είναι τόσο put together όσο τα παλτό. Όσο μεγαλώνουμε, τα πιο μαλακά και φίνα υφάσματα μας αναδεικνύουν καλύτερα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 42 είναι θέμα!). Μιλώ γενικά, το πρόσωπο αλλάζει και ειδικά τα υφάσματα που είναι σκληρά όπως το δέρμα, κοντά στο πρόσωπο δημιουργούν έντονη αντίθεση.

Τα πιο φίνα υφάσματα μας πλαισιώνουν καλύτερα.

Είμαι η Παναγιώτα. 53 ετών. Θα ήθελα να αγοράσω ένα φόρεμα. Είμαι 80 κιλά, 1,61. Μου αρέσουν τα σκούρα χρώματα γιατί κόβουν. Αυτό το φόρεμα το θέλω για κάθε μέρα γιατί όλο παντελόνια φοράω στη δουλειά μου. Να είναι μάξι, ή να είναι μίντι; Έχω μπότες να το συνδυάσω. Μαύρες δερμάτινες και κοντές και ψηλές. Να είσαι καλά.

Παναγιώτα, σωστά σκέπτεσαι για τα σκούρα χρώματα. Για το μήκος, έχει να κάνει με το πατρόν. Δες, όμως και μερικά μπορντό, όχι μόνο μαύρα.

Οι μπότες, μαύρες δερμάτινες ψηλές, για να αναδεικνύουν. Τα Violeta των Mango έχουν γραμμές για πιο γεμάτα σώματα και θα μπορέσεις να βρεις αρκετά κομμάτια. Στα πολύ φαρδιά, μην ξεχάσεις τη ζώνη. 

Δείτε εδώ

Δείτε εδώ
Δείτε εδώ

Γεια σου Πελαγία. Διαθέτω 150 ευρώ περίπου για να πάρω ένα κοστούμι που χρειάζομαι στις εκπτώσεις. Τώρα λένε είναι της μόδας τα χτυπητά χρώματα, δηλαδή ακόμα και το ροζ και το πράσινο. Εγώ είμαι άλλης σχολής, κλασικής. Θεωρώ ότι τα χρωματιστά κοστούμια δεν είναι διαχρονικά. Είμαι 39 ετών. Χρειάζομαι την καθοδήγησή σου μην πάρω κάτι και μετά το μετανιώσω. Να μου μείνει για χρόνια θέλω.


Αγαπητή φίλη, τα Massimo Dutti «εξειδικεύονται» στα κοστούμια.

Κατάλαβα ακριβώς τι θες και είναι ευκαιρία τώρα με τις εκπτώσεις. Μπορείς να το φοράς και ξεχωριστά, το σακάκι με ένα φόρεμα ή τζιν στο γραφείο και το παντελόνι με μποτάκι, πουλόβερ και παλτό για χαλαρή βόλτα.

Καλησπέρα, ξέρετε πού μπορώ να μάθω κόψιμο πατρόν, ραπτομηχανή; Υπάρχουν κάποια σεμινάρια που τρέχουν; Τίποτα δωρεάν; Μερσί.

Υπάρχουν κάποιες σχολές στην Αθήνα αλλά επειδή έχω εμπειρία από την Romina Karamanea στο Κολωνάκι θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα. Ούτε δήθεν είναι, πολύ μεστή και άμεση, νιώθεις οικεία, τα τμήματα είναι ολιγομελή και έχει πάρα πολλά τμήματα για ό,τι θελήσεις να μάθεις. Να το τολμήσεις!

Πού μπορώ να στείλω παλιά ρούχα μου; Δε θέλω να τα πετάξω. Ελένη, Παλαιό Φάληρο.

Μπορείς να τα δωρίσεις σε κάποια εκκλησία, μπορείς να τα δωρίσεις στο γηροκομείο απόρων στο Μοσχάτο που μετά τα κάνουν μπαζάρ. Μπορείς να τηλεφωνήσεις και να σε κατευθύνει η υπεύθυνη που είναι φοβερό κορίτσι. Ακόμα, αν θελήσεις να τα ανακυκλώσεις, μπορείς στους κάδους της Recycom, διαχωρίζοντας σε σακούλες τα ρούχα, τα παπούτσια και τα λευκά είδη. Όλα καθαρά! 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το Ι have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

SHARE