γυναίκα με ροζ πουλόβερ
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
ΖΙΒΑΓΚΟ

Ζιβάγκο -Πώς να το φορέσεις ώστε να μην κονταίνει τον λαιμό σου


Καλή Τρίτη σε όλες, με χιόνια που σιγά σιγά λιώνουν στην Αθήνα αλλά με μια μεγάλη καταστροφή στην Συρία κ Τουρκία.

Να περάσουν τα πρώτα 24ωρα και να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν από αποστολές εδώ έτσι ώστε να συνεισφέρουμε όλοι. Κατά άλλα όπως όλες σας χαζέψαμε εδώ το λίγο χιόνι και περάσαμε όμορφα βλέποντας τα χιονισμένα τοπία. Οι κινήσεις μου είναι λίγο πιο περιορισμένες λόγω της κοιλιάς που έχει αρχίσει και φουσκώνει πολύ. Έχω τις δουλειές που φαντάζεστε, δωμάτιο βάψιμο, προετοιμασία. Μέσα στον μήνα θα πρέπει να είμαι έτοιμη!

Πάμε στις ερωτήσεις σας...

Αγαπητή Πελαγία, θα χρειαστώ τις συμβουλές σου για τη σωστή συντήρηση των πλεκτών μου. Έπειτα από κάποιο διάστημα εμφανίζονται οι γνωστοί κόμποι στην ύφανσή τους και αυτό κάνει τα πουλόβερ και τις ζακέτες μου να δείχνουν cheap και απεριποίητα, ενώ παράλληλα «κλέβουν» και από την αισθητική του τελικού outfit.

Αγαπητή φίλη καλησπέρα! Τα πλεκτά θέλουν τη συντήρησή τους και αυτή απαιτεί λιγάκι χρόνο. Αν είναι συνθετικά πλένονται στους 30 στα ευαίσθητα ενώ αν είναι μάλλινα στο ειδικό πρόγραμμα για μάλλινα του πλυντηρίου που έχει χαμηλή θερμοκρασία και πολύ χαμηλές στροφές για να μην σφίξει η πλέξη δηλαδή αυτό που λέμε «πιεί». Ποτέ μην τα στεγνώνεις πάνω σε καλοριφέρ και αν τα απλώνεις καλύτερα να βάζεις τα μανταλάκια στην ραφή της μασχάλης και να τα κρεμάς από εκεί. Αν έχεις στεγνωτήριο, υπάρχει πρόγραμμα για τα μάλλινα, αν είναι συνθετικά τα πουλόβερ σου στεγνώνουν και στο πρόγραμμα των συνθετικών του στεγνωτηρίου. Οι κόμποι είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν και για αυτό χρειάζονται ξύρισμα είτε με μηχανή για χνούδια είτε με χειροκίνητο αποχνουδωτή τον οποίο προτιμώ και μοιάζει με τρίγωνο ξυράφι και έχει ξύλινη λαβή.

Αγαπημένη Πελαγία που τόσο πολύ μας βοηθάς... Χρειάζομαι τα «φώτα» σου! Η γάμπα μου είναι αρκετά «γεμάτη» και αποφεύγω τις κλασικές μπότες. Προτιμώ τα μποτίνια, που με διευκολύνουν ασύγκριτα. Το πρόβλημα είναι όταν θέλω να τα συνδυάσω με φούστες ή φορέματα. Ποιο είναι το ιδανικό μάκρος, που θα δώσει extra χάρη και κομψότητα;

Αγαπητή φίλη μπορεί να έχεις «γεμάτη» γάμπα αλλά να ξέρεις πως στην αγορά δύσκολα βρίσκεις άνετες μπότες στη γάμπα με αποτέλεσμα να νιώθουμε συχνά περίεργα στις αγορές μας. Μερικές φορές σε plus size brands ή σε βιοτεχνίες παπουτσιών στην Αθήνα μπορείς να βρεις σχέδια που έχουν ένα λάστιχο κάτω από το δέρμα στο τελείωμα της γάμπας που σημαίνει ότι ανοίγει λίγο παραπάνω φορεμένη. Εφόσον προτιμάς τα μποτίνια, εγώ θα επέλεγα μάξι φούστες ή μίνι όχι κάτι ενδιάμεσο γιατί θα αποκαλύπτει την γάμπα και επικεντρώνεται το ενδιαφέρον εκεί, κάτι το οποίο δεν θέλουμε.

Πελαγία, I need your help! Λατρεύω τα ζιβάγκο, ιδίως με το κρύο που με κρατούν ζεστή. Αλλά δυστυχώς δεν μου πολυταιριάζουν. Διπλώνουν λίγο άτσαλα και δεν στέκονται σταθερά. Και κάποιες στιγμές δεν δείχνουν καν ως ζιβάγκο. Θέλω να τα συνδυάσω με το αγαπημένο μου παλτό, αλλά στο τέλος το σύνολο δείχνει αρκετά «βαρύ». Ποια είναι, λοιπόν, η πιο έξυπνη επιλογή για εμάς που δεν έχουμε πολύ ψηλό λαιμό;

Δύο πραγματάκια για τα ζιβάγκο: το ένα είναι η πλέξη, η λεπτή πλέξη και η στενή /ίσια γραμμή το κάνει πολύ σικάτο, και το δεύτερο είναι ο λαιμός. Στην λεπτή πλέξη είναι στητός ενώ στην χαλαρή πιο φαρδύς. Προτείνω λοιπόν την λεπτή αλλά να τον διπλώσεις προς τα μέσα και όχι προς τα έξω όπως δείχνουν οι φωτό στα καταστήματα. Έτσι ρολάροντάς τον προς τα μέσα μπορείς να τον κατεβάσεις δηλαδή κοντύνεις στο ύψος που εσύ θέλεις απελευθερώνοντας μέρος του λαιμού σου. Εγώ κοιτάζομαι καθρέπτη και βλέπω σε ποιο ύψος μου αρέσει. Θα μείνει σταθερός από μέσα, μην ανησυχείς! Κάποιες φορές μπορεί να τον αφήσω όλο χωρίς να τον γυρίσω και απλά να τον σουρώσω πάνω στον λαιμό μου.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη σας φιλώ & περιμένω τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.comSHARE