Έκθεση beyond fashion saatchi gallery

Η έκθεση «Beyond Fashion» στο Λονδίνο απεικονίζει την εξέλιξη της φωτογραφίας της μόδας σε αυτοδημιούργητη μορφή τέχνης

Το 1988, ο Peter Lindbergh φωτογράφισε τα πιο διάσημα σούπερ μόντελ της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Christy Turlington και Linda Evangelista, σε μια παραλία στο Λος Άντζελες. Μπορεί να μην το γνώριζε εκείνη την εποχή, αλλά αυτή η εικόνα, με τίτλο «Santa Monica», θα καθιέρωνε το καλλιτεχνικό στιλ του Lindbergh και θα άλλαζε όχι μόνο την πορεία της καριέρας του, αλλά και την ιστορία της φωτογραφίας μόδας.

Τώρα, αυτή η φωτογραφία βρίσκεται ανάμεσα στα 100 έργα που προβάλλονται στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου στην έκθεση «Beyond Fashion».

Ακόμη προβάλλονται έργα από την Ellen von Unwerth, τον Miles Aldridge, την Inez and Vinoodh , τη Viviane Sassen και πολλούς ακόμη πρωτοποριακούς φωτογράφους.

Στο σύνολό τους οι εικόνες αυτές απεικονίζουν τα μακρινά μέρη που έχουν επισκεφθεί οι οραματιστές φωτογράφοι και έχουν τραβήξει τις εμβληματικές φωτογραφίες μόδας.

Φωτογραφία/saatchigallery.com

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: Γοητεία, Φαντασία, Ρεαλισμός και Σουρεαλισμός.

 Φωτογραφία/saatchigallery.com

Καθώς οι θεατές διασχίζουν τη γκαλερί, παρακολουθούν την εξέλιξη της τέχνης της φωτογραφίας μόδας, δηλαδή τη μετατροπή της από υλικό μάρκετινγκ σε μια αυτοδημιούργητη μορφή τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της 40ης επετείου της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, η έκθεση μοιάζει με μια πραγματική γιορτή.

Η έκθεση «Beyond Fashion» θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.