Georg Jensen X A. Roege Hove “Moonlight Grapes” Collection- Μία συλλεκτική σειρά κοσμημάτων με έμφαση στις δυναμικές γραμμές
Georg Jensen X A. Roege Hove “Moonlight Grapes” Collection
JEWELRY

Georg Jensen X A. Roege Hove: Μία συλλεκτική σειρά κοσμημάτων με έμφαση στις δυναμικές γραμμές


Ο οίκος Georg Jensen είναι παραδοσιακά γνωστός για τις λιτές, γραμμικές του φόρμες από μασίφ ασήμι με συλλογές, που εκτείνονται από κοσμήματα μέχρι εκλεπτυσμένα είδη σερβίτσιου και διακοσμητικά αντικείμενα.

Το σύγχρονο δανέζικο brand της A. ROEGE HOVE από την άλλη επικεντρώνεται στη φόρμα του πλεκτού με έναν «εννοιολογικό τρόπο», υπερβαίνοντας τις κλασικές σιλουέτες και αναζητώντας άλλοτε μία πληθωρική και άλλοτε μία αβίαστη και απελευθερωμένη έκφραση, αποδομώντας τον cozy χαρακτήρα του.

Αν και με φαινομενικά κοινές καταβολές, αυτές του περιώνυμου σκανδιναβικού μινιμαλισμού, η συνεργασία αυτή ήταν κάπως ανέλπιστη. Όμως, ο γνωστός οίκος με πορεία χρόνων εσκεμμένα ξεχώρισε μία ανερχόμενη, ανατρεπτική σχεδιάστρια, ανανεώνοντας την αισθητική του.

Το παιχνίδι της ύφανσης μεταφέρεται σε μία capsule συλλογή κοσμημάτων, εκκινώντας με μία φρέσκια οπτική για την εμβληματική σειρά Moonlight Grapes για πρώτη φορά. Η συλλογή λανσαρίστηκε αρχικά το 2010 και έκτοτε έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σταθερές επιλογές για τον οίκο.

Η συλλογή βασίζεται στην ιστορική παράδοση του οίκου, αντλώντας έμπνευση από πρωτότυπα σχέδια του ίδιου του Georg Jensen από το 1920. Πρώτο του οπτικό ερέθισμα ένα κοινότοπο μπολ με σταφύλια, που έγινε αφορμή για ορισμένες πιο συναισθηματικές δημιουργίες, που αιχμαλώτισαν κάτι από το πνεύμα της αρ ντεκώ εποχής με τον δικό του, όμως, πιο αφαιρετικό τρόπο.

Ο οργανικός τρόπος, που συνθέτεις ένα πλεκτό, με μία μεθοδικότητα και συγκεκριμένες κινήσεις ήταν εκείνος που καθοδήγησε την A. Roege Hove για το πώς θα χειριστεί τον σχεδιασμό αυτής της νέας συλλογής. Ο τρόπος που εξελίσσεται κάτι με έναν οργανωμένο τρόπο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη σκανδιναβική Vogue.

«Προσέγγισα τη συλλογή, όπως ακριβώς και τα πλεκτά μου, ακολουθώντας την ίδια γραμμική και συστηματική προσέγγιση. Ήταν υπέροχη η διαπίστωση ότι η σχεδιαστική μου γλώσσα μπορεί να μιλήσει και μέσα από άλλες μορφές χειροποίητης δημιουργίας», ήταν η σκέψη της «εκλεκτής» σχεδιάστριας, που επιλέχθηκε για αυτή τη μοναδική συνεργασία, που λανσαρίστηκε επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τα «σταφύλια του σεληνόφωτος». Ασημένια και λαμπερά σφαιρικά στοιχεία σε σειρές, σκοτεινά και μυστηριώδη, με όψη από οξειδωμένο ασήμι ή ακόμα πιο πολυτελή δανείζοντας κάτι από την αξεπέραστη λάμψη του χρυσού 18 καρατίων είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης. Κατασκευασμένα εξ ’ολοκλήρου από 100% ανακυκλωμένο ασήμι, περιδέραιο, σκουλαρίκια, καρφίτσες, δαχτυλίδια, όλα τα κομμάτια της σειράς παίζουν με τις εντάσεις διατηρώντας αυτή τη striking αίσθηση και ένα unfinished τελείωμα... Σαν το νήμα ενός πλεκτού που σε προκαλεί να το τραβήξεις.

Πέρα από την αγάπη για τη δεξιοτεχνία, τις αυστηρές «αρχιτεκτονικές» γραμμές και την αυστηρότητα του καθαρού design, υπάρχει μία κοινή σχεδιαστική συνείδηση. Αυτό το modern touch, το «μοντέρνο άγγιγμα» που έφερε τα δύο designer brands κοντά κρύβει και ένα άλλο υπόβαθρο. Την ανάγκη για διάλογο με το σώμα και με κάθε σημείο του, που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

SHARE