η Μπλέικ Λάιβλι στο Met Gala

Το Met Gala ανακοίνωσε ένα περίπλοκο θέμα για το 2024 -Πώς θα το φορέσουν οι διασημότητες στο κόκκινο χαλί;

Το θέμα για το Met Gala του 2024 επιτέλους αποκαλύφθηκε.

Την Τετάρτη, η Vogue ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο θέμα για το ετήσιο fashion event για τη μόδα θα είναι «Ωραίες Κοιμωμένες: Επαναξυπνώντας τη Μόδα». Οπως κάθε χρόνο, όμως, ανυπομονούμε να δούμε με ποιο τρόπο οι διάσημοι καλεσμένοι, θα καταφέρουν να ερμηνεύσουν αυτό το…περίπλοκο θέμα του Met Gala.

«Ωραίες Κοιμωμένες: Επαναφύπνιση της μόδας» το θέμα του Met Gala 2024

Αν και το θέμα μπορεί να ακούγεται σαν μια νίκη που κατέκτησαν τα νυσταγμένα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, το επίκεντρο της έκθεσης θα είναι στην πραγματικότητα τα αδρανοποιημένα φορέματα και τα ξεχασμένα, εύθραυστα ρούχα που καλύπτουν περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας.

Ενώ θα συμπεριληφθούν σύγχρονα έργα σχεδιαστών όπως ο Phillip Lim, η Stella McCartney και ο Conner Ives, σύμφωνα με τη Vogue, η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης αρχειακά σχέδια από τιτάνες της κλασικής βιομηχανίας όπως οι Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Hubert de Givenchy και περισσότερο.

Πολλά από τα κομμάτια θα εκτεθούν μαζί με σύγχρονα ενδυματολογικά έργα και όλα θα κατανεμηθούν σε ένα βασικό έκθεμα και τρεις επιπλέον ζώνες - Γη, Θάλασσα και Ουρανός - που, σύμφωνα με τον Andrew Bolton, υπεύθυνο επιμελητή, «θα είναι μια ωδή στη φύση και στη συναισθηματική ποιητική της μόδας».

Τα πάντα θα ζωντανέψουν με καινοτόμο τρόπο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας - από video animation, προβολή φωτός και τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το φάντασμα της Pepper, μια τεχνική ψευδαίσθησης - για να δημιουργηθεί μια καθηλωτική εμπειρία.

Ο Nick Knight, ιδρυτής του SHOWstudio, θα είναι δημιουργικός σύμβουλος για την οπτική παρουσίαση, ενώ η Sissel Tolaas, η οποία έχει συνεργαστεί με τον Balenciaga, θα αναπτύξει τα αρώματα για τις εγκαταστάσεις.

«Αυτή η καινοτόμος έκθεση θα διευρύνει τα όρια της φαντασίας μας και θα μας προσκαλέσει να βιώσουμε πολλές πτυχές ενός έργου, να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του και, τελικά, να αποκτήσουμε μια βαθύτερη εκτίμηση της ομορφιάς του», σημειώνει στη Vogue ο Max Hollein, διευθύνων σύμβουλος του Met.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης διοργάνωνε ετήσιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ινστιτούτου Κοστουμιών κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1950 και 1960, αλλά το γκαλά όπως το γνωρίζουμε σήμερα δεν πήρε μορφή μέχρι που η Diana Vreeland εντάχθηκε στην επιτροπή.

Η πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue ήταν εκείνη που εισήγαγε την έννοια της θεματολογίας για κάθε γκαλά, ξεκινώντας με έναν εορτασμό της μόδας του Cristóbal Balenciaga το 1973, μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το Ινστιτούτο τίμησε ένα ευρύ φάσμα εποχών, επιρροών και εικόνων της μόδας, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου Karl Lagerfeld.

 AP Images

Πέρυσι, οι A-listers εμφανίστηκαν στην εκδήλωση ντυμένοι με τουίντ, πέρλες και ακόμη και κοστούμια γάτας ως ωδή στο αγαπημένο κατοικίδιο ζώο του Lagerfeld, την Choupette, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα σχεδιαστή που εργάστηκε για τις Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel και τη δική του ομώνυμη εταιρεία.

 AP Images
  AP Images

Η Dua Lipa, η Michaela Coel, η Penélope Cruz και ο Roger Federer ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με την αρχισυντάκτρια της Vogue Anna Wintour, η οποία είναι συνδιοργανώτρια από το 1995.

Το "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" θα διαρκέσει από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2024 και μετά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κόκκινο χαλί του Met Gala που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.