Ένα μπλουζάκι με φιλοζωικό χαρακτήρα

Ένα συλλεκτικό t-shirt με καλλιτεχνική υπογραφή βοηθά τα αδέσποτα να βρουν οικογένεια

Ένα «καλλιτεχνικό» t-shirt βοηθά τα αδέσποτα.

Η τέχνη και οι καλές προθέσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους την περασμένη Τετάρτη στον χώρο τέχνης P.e.t. Projects και δημιούργησαν ένα συλλεκτικό t-shirt, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα.

«Το P.e.t. projects αγαπάει τα αδέσποτα και κάνει ένα άνοιγμα στις φιλοζωικές δράσεις, που έχουν πραγματικά καλό σκοπό» μου λέει ο εικαστικός Άγγελος Πλέσσας, διοργανωτής της βραδιάς και ιδρυτής του ιδιαίτερου αυτού χώρου τέχνης, που το χαρακτηρίζει «πολιτιστικό καταφύγιο». Πρόκειται για ένα εργαστήριο στην Κυψέλη, όπου γίνονται εκθέσεις συναντήσεις και επαναπροσδιορίζονται οι ίδιες οι δομές, ακόμα και ο τρόπος που γίνεται μια έκθεση. Ένα φυτώριο καλλιτεχνικών ιδεών, μια κίνηση προς την εξερεύνηση της τέχνης και ένα άνοιγμα και σε νέους καλλιτέχνες.

Την περασμένη Τετάρτη, βρεθήκαμε σε μια αλλιώτικη φιλοζωική βραδιά. Ένα «καλλιτεχνικό» συλλεκτικό t-shirt ήταν στη διάθεσή μας προς αγορά και όλα τα έσοδα πήγαν αποκλειστικά στο καταφύγιο «Α little shelter» ενός μικρού καταφυγίου με μεγάλη αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά για τα εγκαταλελειμμένα ζωάκια. Το εν λόγω καταφύγιο φροντίζει σκύλους και γάτες και προσπαθεί να τους βρει ένα σπίτι. Ψυχή του καταφυγίου η Κατρίνα Τσάνταλη, που προσπαθεί με νύχια και δόντια για την ελαχιστοποίηση των αδέσποτων και κάνει εξαιρετική δουλειά.

Συνήθως, τέτοια καλέσματα έχουν μια γκλαμουρίστικη επικάλυψη που με αφήνει αδιάφορη, όμως στο P.e.t. Projects ήταν μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Σαν μετά από όλο αυτό το διάστημα εγκλεισμού, να απολαύσαμε μια εσωτερική γιορτή. Βλέπαμε και πάλι όμορφους ανθρώπους και βρίσκαμε ανακούφιση στη στοργική χειρολαβή της τέχνης.

Το t-shirt σχεδίασε η εικαστικός Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά, που τα φωτεινά της έργα βρίσκονταν μέχρι και την Κυριακή στον προαύλιο χώρο του P.e.t. Projects, και το υλοποίησε η Ιόλη Φωτοπούλου, που έχει την εταιρεία Universal Consciousness Apparel. Τα δυο κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν ένα δυναμικό-καλλιτεχνικό t-shirt -που σκέφτομαι να το αφήσω με σελοφάν και να το εγκαταστήσω κάπου σαν έργο τέχνης. Το μπλουζάκι βγήκε μόνο σε εβδομήντα κόπιες και έγινε sold out μέσα στην πρώτη ώρα.

;Ο Άγγελος Πλέσσας με το συλλεκτικό t-shirt

Ο Άγγελος Πλέσσας σκέφτεται σοβαρά, κάθε έξι μήνες, με διαφορετικό καλλιτέχνη κάθε φορά, να καθιερώσει τέτοιες δράσεις. «Άλλωστε, λεγόμαστε P.e.t. Projects» μου λέει με πλατύ χαμόγελο «πώς γίνεται να μη βοηθάμε τα ζώα;».

Το συλλεκτικό t-shirt έγινε sold out σε μια ώρα
Όλα τα έσοδα δόθηκαν στο «A Liitle Shelter»

Επόμενα σχέδια η έκθεση Prizg Eccentric Talents στις 9/6 σε επιμέλεια Άγγελου Πλέσσα και Γιώργου Μπεκιράκη. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Σωκράτης Σωκράτους, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαρία Παπαδημητρίου, Αμαλία Βεκρή, Ανδρέας Αγγελιδάκης και Ειρήνη Μίγα.

Info: P.e.t. Projects Κερκύρας 87, Κυψέλη