Φωτογραφία: instagram / @sofiarichigrainge

Πώς θα φορέσετε το μαύρο χρώμα το καλοκαίρι χωρίς να φαίνεται εκτός εποχής, ώστε να δείχνει elegant

Η κοινή λογική λέει ότι η επιλογή των μαύρων ενδυμάτων το καλοκαίρι είναι απαγορευτική, καθώς το μαύρο είναι μία απόχρωση που απορροφά το φως και τη θερμότητα, επομένως είναι άβολο λόγω της ζέστης που επικρατεί.

Ωστόσο, όπως θα επιβεβαιώσουν πολλοί λάτρεις του εν λόγω χρώματος, το μαύρο είναι ένα διαχρονικό κομμάτι, συνώνυμο του σικ και γι' αυτό θέλουμε να το φοράμε όλο το χρόνο.

Με τις παρακάτω τέσσερις λύσεις θα μπορείτε να φοράτε το μαύρο χρώμα χωρίς να σας δημιουργεί πρόβλημα την καλοκαιρινή περίοδο.

Διάφανο

Αρχικά αν επιλέξετε το μαύρο χρώμα, είτε σε τοπ είτε σε φόρεμα, μπορείτε να παίξετε με τις διαφάνειες, γιατί με αυτόν τον τρόπο το ντύσιμό σας δεν θα φαίνεται τόσο «βαρύ» για το καλοκαίρι και επιπλέον δεν θα σας ζεσταίνει.

Less is more με cut outs σύνολα

Τους καλοκαιρινούς μήνες για μία βραδινή εμφάνιση μπορείτε να επιλέξετε φορέματα με cut outs, καθώς έτσι αφενός θα διαθέτετε την κομψότητα του μαύρου και αφετέρου θα έχετε μία πιο ανάλαφρη εμφάνιση.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φορέματα με ανοιχτή πλάτη, έντονη λαιμόκοψη ή με ένα εντυπωσιακό σκίσιμο στο πλάι.

Προσοχή στο ύφασμα

Κάτι ακόμη που θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του μαύρου ενδύματος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι το ύφασμα. Την καλύτερη επιλογή αποτελεί ένα κασμιρένιο πανοφώρι που θα σας προστατεύσει από το ελαφρύ αεράκι ή από ενα υπερβολικά κλιματιζόμενο χώρο.

Αξεσουάρ

Ιδιαίτερη σημασία σε μία total black καλοκαιρινή εμφάνιση έχουν τα αξεσουάρ, τα οποία μπορεί να είναι σε έντονες αποχρώσεις, όπως ροζ, χρυσές, ασημένιες.

Για να ολοκληρώσετε τις γκλαμ εμφανίσεις σας φορώντας μαύρο μπορείτε να προσθέσετε στο λουκ σας βραχιόλια σε τολμηρά σχέδια και μεγέθη για ένα πιο «δραματικό» στιλ.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε χρυσά σκουλαρίκια ή choker για τον λαιμό.