Η FKA Twigs με φόρεμα "Post-it note" στο πρώτο εξώφυλλο της εκδότριας της Vogue
British Vogue
15|03|2024 12:44
SHARE
VOGUE

Η βρετανική Vogue παρουσιάζει το πρώτο εξώφυλλο μετά την αποχώρηση του Edward Enninful


Το νέο αφεντικό της βρετανικής Vogue έβαλε την τραγουδίστρια FKA Twigs στο περιβόητο «Post-it note dress» για το πρώτο της εξώφυλλο.

Το λεμονοκίτρινο φόρεμα Loewe έγινε viral meme όταν η ηθοποιός Aubrey Plaza το φόρεσε στα Emmys τον Ιανουάριο. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετέτρεψαν το εντυπωσιακό τετράγωνο μπούστο του φορέματος σε Post-it note που έφερε διάφορα μηνύματα. Άλλοι το συνέκριναν με μια χάρτινη σακούλα ή μια φέτα τυριού Kraft.

Getty Images

Το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου είναι το πρώτο της Chioma Nnadi, η οποία διαδέχτηκε τον Edward Enninful και είναι η νέα επικεφαλής του συντακτικού περιεχομένου της βρετανικής Vogue.

Για τη φωτογράφιση επέστρεψε στην πατρίδα της, το Λονδίνο, μετά από δύο δεκαετίες στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν συντάκτρια του Vogue.com.

Στο εισαγωγικό της σημείωμα, η Nnadi λέει: «Αν και πολλά έχουν αλλάξει στα 20 χρόνια που ζω στις ΗΠΑ, η όμορφη, δημιουργική, ατίθαση ενέργεια του Λονδίνου - που δεν μπορεί να βρεθεί ή να μιμηθεί κανείς πουθενά αλλού - παραμένει αναλλοίωτη».

Και συνέχισε: «Ήξερα ότι το πρώτο μου εξώφυλλο έπρεπε να είναι κάποιος που θα προσδιόριζε αυτό το αμίμητο πνεύμα. Ευτυχώς για μένα, ήταν μια εύκολη επιλογή. Η FKA Twigs είναι μια καλλιτέχνιδα που αντιπροσωπεύει το ιδανικό του σύγχρονου Βρετανού εκκεντρικού: είναι μια μεταμορφώτρια που απορρίπτει τη συμμόρφωση και βρίσκει πραγματική χαρά στα ρούχα».

British Vogue
British Vogue

Η μουσικός, ηθοποιός και παραγωγός, 36 ετών, πόζαρε σε «κατεξοχήν βρετανικές τοποθεσίες», όπως μέσα σε έναν κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο και αιωρούμενη γύρω από έναν στύλο, καθώς περνάει ένα λεωφορείο Routemaster. Για το εξώφυλλο, κάθεται πάνω σε ένα μαύρο ταξί με φόντο την κορυφή του St James Clerkenwell.

British Vogue

Η Twigs, με πραγματικό όνομα Tahliah Debrett Barnett, βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο διαμάχης, αφού η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων απαγόρευσε μια αφίσα του Calvin Klein στην οποία εμφανιζόταν ημίγυμνη.

British Vogue

Η ASA δήλωσε ότι η διαφήμιση ήταν υπερβολικά σεξουαλική, αλλά αργότερα έκανε πίσω. Στη συνέντευξη της Vogue που συνόδευε τη φωτογράφιση του εξώφυλλου, η Twigs εξήγησε ότι είχε εφεύρει μια νέα λέξη για να περιγράψει το αίσθημα ευφορίας που βίωσε σε ένα rave: eusexia.

«Είναι σαν να φιλάς έναν εραστή για ώρες και να μετατρέπεσαι σε αμοιβάδα με αυτό το άτομο. Δεν είσαι πια άνθρωπος, είσαι απλώς ένα συναίσθημα». Χρησιμοποίησε τη λέξη ως τίτλο για ένα τραγούδι στο νέο της άλμπουμ.

SHARE