Τσάντες UYA
Η σύγχρονη εκδοχή της λαογραφικής αισθητικής
02|03|2021 16:05
SHARE
UYA

Ανακαλύψτε τις τσάντες UYA: Η pop πλευρά της παράδοσηςΑνακαλύψτε τις τσάντες UYA | ΟẎΓΙΑ: Χειροποίητες τσάντες ώμου & σακίδια πλάτης, tote bags κ.α. με σχέδια εμπνευσμένα από την τεράστια ποικιλομορφία ελληνικών ενδυμασιών, κεντημάτων, ξυλόγλυπτων εργαλείων και κεραμικών.

ούγια < οὔγια < ὤια ή ὠία < ᾤα ή ὄα
Η κατά μήκος παρυφή του υφάσματος και η ριγωτή διακόσμηση στο σημείο αυτό.

Η σύγχρονη εκδοχή της λαογραφικής αισθητικής

Η UYA | ΟẎΓΙΑ γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2020. Σκοπός της είναι να προβάλει την πολιτιστική ταυτότητα που καταφέρνει να διατηρείται μέσα από το ελληνικό ένδυμα από τα προεπαναστατικά έως τα νεότερα χρόνια και να τη συνδέσει με τις καθημερινές ανάγκες του σήμερα, με έναν πιο pop και σύγχρονο χαρακτήρα.

Ο δημιουργός της, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ερμηνεύει θέματα από την ελληνική λαογραφία μέσα από γραφιστικά σχέδια, φτιάχνοντας τις πιο παραδοσιακά σύγχρονες δημιουργίες.

«Όλη αυτή η ποικιλομορφία των μοτίβων που κυριάρχησαν από τα τέλη του 18ου έως τα μέσα του 20ου αι. με εμπνέει διαρκώς. Έψαχνα καιρό να εκφράσω και να αποτυπώσω κάπου δημιουργικά, με τρόπο σύγχρονο, το πάθος μου για την ελληνική λαογραφία κι ενδυμασία. Η ιδέα ξεκίνησε από μια πρακτική ανάγκη, χωρίς να κρύβεται κάποιο δομημένο επιχειρηματικό πλάνο πίσω από αυτή. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μια tote bag για προσωπική μου χρήση, κατέληξα να τη φτιάχνω μόνος μου, ακριβώς όπως την θέλω. Έπειτα ήρθαν οι ιδέες, στη συνέχεια οι δοκιμές και τελικά γεννήθηκε η UYA | ΟẎΓΙΑ» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.Στην παρούσα φάση διατίθενται δύο είδη τσάντας:

-ShόldεrHέrιtαgε Bαgs-
Χειροποίητες τσάντες από σκληρό, ανθεκτικό καραβόπανο, με τύπωμα και διακοσμητικά στοιχεία από βαμβάκι, μετάξι & μαλλί. Σειρά με έντονη αναφορά στην ελληνική ενδυμασία και σε διάσταση που ξεχωρίζει.


-TόtεnεssBαgs-
Υφασμάτινες τσάντες από 100% οργανικό βαμβάκι, με τύπωμα.
Κλασικές tote, εμπνευσμένες από την ελληνική λαογραφία με pop διάθεση.Bio: O Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, την κεραμική και τους παραδοσιακούς χορούς.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», ενώ υπήρξε επί σειρά ετών δάσκαλος χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων.

SHARE